Home / Administratie / Fostul CP ”Elena Farago” Bârlad s-ar putea metamorfoza într-un azil pentru bătrâni!

Fostul CP ”Elena Farago” Bârlad s-ar putea metamorfoza într-un azil pentru bătrâni!

de Răzvan CĂLIN

Conducerea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vaslui intenționează să înființeze la Bârlad un azil pentru bătrâni. Acesta ar urma să funcționeze în clădirea care până în urmă cu câțiva ani a găzduit Centrul de Plasament (CP) ”Elena Farago”. Actualmente, clădirea a intrat în conservare și nu este întrebuințată la nimic, astfel încât s-ar preta foarte bine pentru a deveni un azil de bătrâni.

”Este o idee, o variantă pe care am luat-o în calcul, dar în privința căreia nu s-a luat nici o decizie. Cel puțin pentru moment nu putem să îi oferim clădirii nici o întrebuințare pentru că centrala termică, veche de peste 20 de ani, s-a deteriorat și nu mai poate funcționa. Atât timp cât nu avem o sursă de încălzire, acolo nu putem da drumul la nici un fel de activitate. Înființarea unui azil de bătrâni la Bârlad ar fi foarte justificată pentru că numărul solicitărilor este foarte mare. Dar, până ce nu rezolvăm problema asigurării căldurii în această clădire, nu putem face nimic”, ne-a declarat Ionel Ștefănică Armeanu, directorul executiv al DGASPC Vaslui.

Într-adevăr, numărul solicitărilor venite din partea localnicilor pentru înființarea unui azil de bătrâni este foarte mare. Anual, edilii bârlădeni sunt asaltați cu cereri de acest gen. Din păcate, în Bârlad nu funcționează nici un centru de acest gen. În urmă cu 15 ani s-a dat startul lucrărilor de construire a așa numitului Centru rezidențial pentru bătrâni, investiție realizată în parteneriat de Primăria Bârlad, Ministerul Muncii și CARP Bârlad. Numai că obiectivul nu a fost finalizat nici în prezent (și nici nu sunt semnale că va fi terminat prea curând) din cauza unor neînțelegeri intervenite între Primăria Bârlad și CARP.

Cât privește fostul CP ”Elena Farago”, în urmă cu mai bine de doi ani a intrat într-un proces de reabilitare, beneficiarii și personalul unității fiind redistribuiți la unități similare din județ.

About Razvan Calin

x

Check Also

Două bătrâne au ajuns la spital după ce mașina în care se aflau a fost lovită de un alt autoturism

Două bătrâne, de 63 și ...

CJ-ul se retrage din Asociația de Dezvoltare Zona Metropolitană Vaslui

Consiliul Județean (CJ) Vaslui se ...

Sprijin financiar de 1.000 lei pentru șomerii înregistrați în evidențele AJOFM Vaslui

Șomerii înregistrați în evidențele Agenției Județene ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: