Home » Social » Sute de școli din județ, închise sau cu program redus din cauza drumurilor impracticabile

Sute de școli din județ, închise sau cu program redus din cauza drumurilor impracticabile

Sute de unități de învățământ din județ au fost închise, miercuri, pentru a treia zi consecutiv ori și-au redus programul pentru ca elevii să poată ajunge acasă în condiții de siguranță. Situația este cauzată, în special, de drumuri impracticabile, ceea ce a făcut imposibilă circulația microbuzelor școlare.
Mii de elevi din 14 comune ale județului și-au prelungit vacanța cu încă o zi, după ce conducerile școlilor coordonatoare au decis să nu reia cursurile, miercuri, din cauza drumurilor impracticabile. Astfel, nicio unitate de învățământ din comunele Albești, Coroiești, Mălușteni, Roșiești, Vinderei, Ciocani, Dodești, Fălciu, Șolești și Șuletea nu și-au reluat activitatea, în timp ce în alte patru, respectiv Berezeni, Blăgești, Costești și Puiești, se învață parțial, doar în unitățile de învățământ din centrele de comună.
Totodată, Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Vaslui a dispus micșorarea programului în școli, grădinițe și licee, în special în cele din mediul rural, pentru ca elevii și preșcolarii să ajungă în condiții de siguranță acasă, având în vedere ninsorile abundente din cursul zilei de miercuri.
”În majoritatea cazurilor unde cursurile sunt suspendate pentru a treia zi consecutiv, copiii nu au putut ajunge din satele componente în școlile de centru de comună deoarece microbuzele școlare nu pot circula din cauza drumurilor impracticabile. De asemenea, sunt foarte mulți elevi navetiști care lipsesc de la cursuri, mai ales la liceele din mediul rural, motivat tot de imposibilitatea de a merge la școală”, au afirmat șefii învățământului de la noi din județ.
Reprezentanții ISJ Vaslui au anunțat că toate absențele trecute, miercuri, în cataloage de către cadrele didactice vor fi motivate ulterior. (Ionut PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: