Home » Administratie » Administrația Bazinală de Apă Prut – Bârlad monitorizează strict cursurile de apă și lacurile de acumulare

Administrația Bazinală de Apă Prut – Bârlad monitorizează strict cursurile de apă și lacurile de acumulare

Personalul Administrației Bazinale de Apă (A.B.A) Prut – Bârlad a luat măsuri specifice pentru timpul friguros pe toate cursurile de apă și pe lacurile de acumulare aflate în administrare.

Ca urma a temperaturilor scăzute din ultima perioadă, pe majoritatea cursurilor de apă și a lacurilor de acumulare s-au format poduri de gheață și gheață la mal. În aceste condiții, personalul Administrației Bazinale de Apă Prut-Bârlad a întreprins măsuri specifice din Programul de Exploatare a Lucrărilor și Construcțiilor Hidrotehnice pe timp friguros.

Pe durata atenționărilor meteorologice de ger năprasnic, la nivelul A.B.A Prut – Bârlad au fost dispuse măsuri de monitorizare strictă a cursurilor de apă și a lacurilor de acumulare pentru a se asigura fără întreruperi volumele de apă necesare alimentării populației. Așadar s-a acordat o atenție sporită prizelor de alimentare cu apă a populației din lacurile de acumulare aferente bazinului hidrografic Prut – Bârlad: Cătămărăști (jud. Botoșani), Hălceni (jud. Iași), Pârcovaci (jud. Iași), Tansa (jud. Iași), Tungujei (jud.Iași), Căzănești (jud.Vaslui), Solești (jud. Vaslui) și Cuibul Vulturilor (jud. Vaslui).

Astfel, în ultimele zile, personalul A.B.A Prut –Bârlad a monitorizat atent lucrările hidrotehnice, dar și evoluția fenomenelor de iarnă pe cursurile de apă și pe lacurile de acumulare. În acest sens, personalul A.B.A Prut-Bârlad a spart gheața în jurul piloților de la mirele hidrometrice, în jurul turnurilor de manevră și a pilonilor de susținere, a pasarelelor de acces pe turn, dar și în zona de contact cu pereele. Totodată s-a asigurat starea de funcționare a echipamentelor hidromecanice la obiectivele din administrare, a fost supravegheată funcționarea sistemelor de încălzire și nu în ultimul rând s-au supravegheat punctele critice de pe cursurile de apă, favorabile producerii zăpoarelor.

„Recomandăm populației să evite traversarea pe poduri de gheață a cursurilor de apă sau a lacurilor de acumulare, dar și practicarea sporturilor pe apa înghețată, deoarece, din cauza fluctuațiilor de temperatură prognozate pentru perioada următoare, grosimea gheții nu poate susține greutate mare„, a declarat pentru Est News Andreea Poenaru, purtător de cuvânt al Administrației Bazinale de Apă Prut – Bârlad.

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: