Google+
Home » Justitie » Creatorul de modă violator și victima sa au căzut la înțelegere!

Creatorul de modă violator și victima sa au căzut la înțelegere!

de Răzvan CĂLIN

Eleva olimpică violată de Andrei Spiridon și-a retras plângerea împotriva acestuia, gest de clemență pentru care a primit 50.000 de lei de la agresorul ei. Chiar dacă a căzut la pace cu victima sa, Andrei Spiridon nu a scăpat de acuzația de lipsire de libertate.

Final neașteptat în cazul elevei olimpice din Bârlad violată de Andrei Spiridon (29 de ani), fiul unui întreprinzător privat din localitate: victima și-a retras plângerea. În aceste condiții, Andrei Spiridon a scăpat de acuzația de viol, înțelegerea dintre cele două părți survenind la termenul de judecată de pe 10 ianuarie, la Judecătoria Bârlad.

După un an în care cea mai mare parte a opiniei publice, oripilată de coșmarul prin care trecuse biata fată, și-a manifestat în mod deschis sprijinul față de victimă, după un an în care toată lumea se aștepta ca individul să fie tras la răspundere pentru faptele sale, iată că Andrei Spiridon scapă basma curată, cel puțin în ceea ce privește acuzația de viol. Înțelegerea pe cale amiabilă, această chichiță permisă de Codul Penal, face posibilă o asemenea turnură. Iar implicațiile pe care o asemenea găselniță le provoacă sunt mult mai complexe decât la prima vedere. În cazul de față, Andrei Spiridon și-a asigurat iertarea din partea victimei sale (și automat exonerarea sa în fața justiției) contra sumei de 50.000 de lei.

Totuși, trebuie spus că Andrei Spiridon nu se poate declara pe deplin liniștit, căci justiția își urmează nestingherită cursul în ceea ce privește acuzația de lipsire de libertate. Pentru această infracțiune, Codul Penal nu permite împăcarea părților, astfel încât tânărul riscă să petreacă până la 10 ani după gratii. Instanța bârlădeană urmează să se pronunțe în acest caz pe 25 ianuarie, atunci când a fost fixat următorul termen de judecată.

Din ceea ce am aflat de la procurorul de ședință, în acest dosar, pentru infracțiunea de viol, a intervenit retragerea plângerii prealabile. Urmează ca judecătorul să se pronunțe în ceea ce privește infracțiunea de lipsire de libertate”, a declarat pentru Est News, Mihaela Plopan, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad.

Sexul – surpriză” sau ”arta de a face dragoste” l-au costat 50.000 de lei!

În urmă cu șapte luni, procurorii bârlădeni au decis să-l trimită în judecată pe Andrei Spiridon, pe care l-au acuzat de viol și lipsire de libertate în mod ilegal. Totul a pornit de la faptul că în noaptea de 25/26 decembrie 2015 a acostat dintr-un club din Bârlad o fată, elevă olimpică la Colegiul Național ”Gheorghe Roșca Codreanu”. Tânărul s-a oferit să o conducă acasă, însă la scurt timp după ce fata s-a urcat în mașina lui și-a dat arama pe față. A blocat ușile mașinii și a început să o lovească pe biata fată, în încercarea de a o forța să întrețină relații sexuale cu el. Fără să țină cont de țipetele și rugămințile fetei, a condus mașina pe un teren din afara orașului, unde a violat-o preț de trei ore. Într-un târziu, a dus fata acasă, fără să dea vreun semn că i-ar păsa de chinurile la care a supus-o pe minoră. Bineînțeles că tânărul nu recunoaște absolut nimic și se consideră victima unei înscenări. Iar acum, probabil, că va prinde și mai mult curaj, că, deh, doar a scăpat de acuzația de viol. L-a costat niscaiva taleri, dar nu contează, că tata are destui, că doar e întreprinzător privat (deține o școală de șoferi în Bârlad). Și n-ar fi la prima ispravă de acest gen, căci în trecut au existat și alte fete care l-au acuzat că le-ar fi violat. Însă, de fiecare dată a reușit să scape de aceste acuzații, grație faptului că victimele, din varii motive, au refuzat să mai depună plângere împotriva sa, ori au preferat să cadă la o înțelegere, finalmente. Așa s-ar putea explica, probabil, de ce individul, pe tot parcursul anchetei și procesului legate de ultima sa ”escapadă”, a avut o atitudine extrem de sfidătoare, nesfiindu-se să iasă în spațiul public cu tot felul de ”aroganțe” la adresa celor care îl judecau pentru faptele sale, ba chiar și-a încordat mușchii și față de procurorul de caz: ”O româncă care își face talentul”; ”Mâncătorii de căcat, ăia care fac manevre și înscenări vor să-mi sugă p…, toată viața o să vreți să-mi sugeți p… zdrențelor, dar nu v-o dau că e prea valoroasă”; “Mi se rupe p… de trei-patru ani de pușcărie”. Violul, bătaia, scuipatul, nu sunt infracțiuni pentru Andrei Spiridon, ci, așa cum îi place să o spună, ”sex – surpriză” sau ”arta de a face dragoste”!

Culmea este că acest caz a stârnit o reacție fără precedent în rândul opiniei publice bârlădene și nu numai, materializată și prin inițierea unei petiții on-line intitulată ”Violul nu se cumpără”. Iată că, uneori, există preț și pentru așa ceva!

Comments

comments

About Razvan Calin

One comment

  1. Și acum se chiama prostitutie(sex pe bani)!

%d blogeri au apreciat: