Google+
Home » Administratie » Transportul de călători, aproape de limita înghețului în județul Vaslui!

Transportul de călători, aproape de limita înghețului în județul Vaslui!

de Răzvan CĂLIN

Al doilea val de ninsori abundente, viscol și temperaturi scăzute a provocat probleme și în privința transportului public de călători de pe raza județului Vaslui. Cel mai mult a avut de suferit transportul auto, căci pe șoselele din județ, în ultimele 24 de ore, s-a circulat extrem de anevoios. Plus că au fost și drumuri (mai ales dintre cele județene și comunale) care au fost blocate din cauza nămeților. În aceste condiții, mare parte dintre firmele care asigură legătura cu localitățile din mediul rural, au fost nevoite să efectueze curse doar pe traseele deszăpezite.

La noi, spre exemplu, am avut ceva probleme pe drumurile care leagă Pogana de sate precum Tomești. Dimineață (ieri, 11 ianuarie, n.r.) microbuzele de călători nu au putut ajunge decât până la Bogești. Dar, ulterior, am intervenit cu utilajele noastre și a deszăpezit întreaga zonă. Acum se poate circula în întreaga comună, dar, bineînțeles, în condiții de iarnă”, ne-a declarat Maricel Gîfu, primarul comunei Pogana.

Au fost firme de transport călători care cel puțin până ieri la orele amiezei nu au mai efectuat curse deloc pe traseele din mediul rural din cauză că se circula extrem de anevoios.

În ceea ce privește circulația feroviară din Stația CFR Bârlad, aici situația a fost ceva mai bună. Excepție a făcut trenul accelerat Constanța – Iași, care la ora 4.42 ar fi trebuit să ajungă în Gara Bârlad, însă a fost anulat din cauza viscolului violent ce s-a abătut și asupra județului Constanța. De asemeni, trenul accelerat București – Iași (care ar fi trebuit să ajungă la Bârlad la ora 10.15) a avut o întârziere de aproximativ două ore. În rest, toate celelalte garnituri au circulat conform orarului prestabilit.

Comments

comments

About Razvan Calin

%d blogeri au apreciat: