Home » Invatamant » 49 de unități de învățământ din județ au fost închise joi din cauza drumurilor impracticabile

49 de unități de învățământ din județ au fost închise joi din cauza drumurilor impracticabile

Un număr de 49 de unități de învățământ din județ au fost închise, joi, multe pentru a patra zi consecutiv, din cauza drumurilor impracticabile ca urmare a ninsorilor căzute în ultimele 24 de ore, ceea ce face imposibil accesul copiilor și cadrelor didactice către școli sau grădinițe.
Cursurile de învățământ din 49 de școli și grădinițe vasluiene au fost suspendate, joi, prin decizii ale conducerilor unităților de învățământ coordonatoare, după ce s-a constatat că atât elevii și preșcolarii cât și cadrele didactice nu pot ajunge la ore. Astfel, cinci comune, respectiv Zăpodeni, Codăești, Bogdana, Gherghești și Pădureni, vor avea închise toate unitățile de învățământ, în timp ce în alte trei – Lipovăț, Berezeni și Bogdănești – nu se învață în unele școli și grădinițe de structură.

În toate cazurile, directorii au motivat suspendarea cursurilor prin faptul că drumurile sunt impracticabile astfel încât nu pot circula microbuzele școlare pentru elevi și alte mijloace de transport pentru profesorii care fac naveta la școlile din mediul rural. Oricum, situația s-a mai îmbunătățit pe parcursul zilei de miercuri, după ce conducătorii unităților de învățământ au constatat că s-au oprit ninsorile. Astfel, la prânz, aveam peste 20 de comune în care urma ca astăzi (n.r.-joi) să nu se învețe”, a declarat inspectorul de management școlar din cadrul ISJ Vaslui, Constantin Turcu.

Șefii învățământului vasluian susțin, însă, că toate școlile, liceele și grădinițele din județ vor intra, de vineri, în program normal. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: