Home » Social » Cursuri gratuite pentru șomerii vasluieni

Cursuri gratuite pentru șomerii vasluieni

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Vaslui organizează gratuit cursuri de calificare/recalificare pentru șomeri. Persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă li se oferă astfel posibilitatea dobândirii cunoștințelor teoretice și practice specifice unei noi meserii care să mărească șansele ocupării unui loc de muncă.

Planul de formare profesionalã pentru anul 2017 cuprinde o gamã variatã de meserii / ocupații, incluzând cursuri de: calificare/ recalificare, inițiere, perfecționare și specializare. Cursurile de calificare/ recalificare se adreseazã persoanelor cu studii diferite de pregãtire: invațãmant obligatoriu (inclusiv persoane care nu au absolvit invãțãmantul obligatoriu – la cursurile de nivel 1 de calificare); școli de arte și meserii; școli profesionale; liceu.

Pentru șomerii cu studii superioare planul de formare profesionalã pentru anul 2017 cuprinde cursuri de inițiere, perfecționare, specializare, care le oferã posibilitatea îmbogãțirii pregãtirii profesionale și facilitarea gãsirii unui loc de muncã, ca de exemplu: Manager de proiect; Formator; Inspector Resurse Umane; Inspector in domeniul sãnãtãții și securitãții în muncã; Contabil, etc.

Din Planul de Formare Profesionala pentru anul 2017 putem enumera meserii/ocupații ca:agent de securitate, agent de curățenie clădiri și mijloace de transport, asfaltator, barman, brutar, bucatar,coafor, cofetar-patiser, confecționer-asamblor articole din textile,contabil, cusător piese din înlocuitori, formator, frizer, infirmiera, inspector (referent) resurse umane, inspector în domeniul sanatatii si securității în muncă, instalator instalații tehnico-sanitare și de gaze, îngrijitoare bătrâni la domiciliu, competente comune – comunicare în limba engleza.

AJOFM Vaslui își propune să deschidă luna aceasta două cursuri de formare profesională: Primul este de ”Tehnician maseur“ pentru 14 șomeri, în municipiul Vaslui. Cel de-al doilea este de “Lucrător în comerț“ pentru 28 șomeri, în municipiul Bârlad. În luna februarie urmează alte cinci cursuri: Contabil (20 șomeri, în municipiul Vaslui); ”Brutar” (28 șomeri, în municipiul Bârlad:); “Lucrător în structuri pentru construcții“ (14 șomeri, în municipiul Bârlad:); Ospătar (chelner) vânzător în unități de alimentație (28 șomeri, în municipiul Huși:); Formator (14 șomeri, în municipiul Huși).

Cursurile sunt gratuite și pentru șomerii neindemnizați aflați în evindența agenției ca persoane în căutarea unui loc de muncă. Orice persoană care dorește să beneficieze în mod gratuit de serviciile oferite de către agenția noastră se poate înscrie pe baza unui dosar care cuprinde: copie după cartea de identitate, copie după certificatele de studii, adeverință medicală din care să reiasă că este apt de muncă sau are eventuale restricții medicale.

Persoanele aflate în căutarea unui loc de munca care doresc sa urmeze unul din programele de formare profesionala menționate, pot afla informații suplimentare la Agenția Județeana pentru Ocuparea Forței de Munca Vaslui din str. Spiru Haret nr. 5, etaj 1, camera 18, sau la telefon: 0235/318184.

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: