Home » Social » Fermierii din județ au scăpat de controalele APIA, datorită zăpezii și a viscolului

Fermierii din județ au scăpat de controalele APIA, datorită zăpezii și a viscolului

Fermierii din județ au scăpat, cel puțin deocamdată, de controalele Agenției pentru Plăți și Intervenție în Agricultură, datorită zăpezii și viscolului, în condițiile în care inspectorii instituției nu mai pot să meargă pe teren pentru a face măsurătorile parcelelor deținute de cei care au primit subvenții de la Uniunea Europeană.

Agenției pentru Plăți și Intervenție în Agricultură (APIA) Vaslui a sistat, cel puțin deocamdată, controalele fizice în teren în ceea ce privește suprafețele declarate de către fermieri și pentru care au primit subvenții de la Uniunea Europeană. Decizia a fost luată ca urmare a ninsorilor abundente și a viscolului din ultima săptămână, care nu mai permit astfel inspectorilor să facă măsurătorile parcelelor în teren.

Condițiile meteorologice din toamnă au îngreunat activitatea de verificare a suprafețelor. Până în prezent, au fost controlate 75% din totalul fermierilor cuprinși în eșantion. În acest moment, din cauza căderilor masive de zăpadă și a viscolului, au fost sistate vizitele în teren. Reluarea controalelor se va face imediat ce vremea va permite accesul la parcelele declarate de fermieri”, a precizat șeful Serviciu Control Teren din cadrul APIA Vaslui, Alina Chirica.

La nivelul APIA Vaslui, au fost prinse în eșantion pentru controlul clasic 322 de fermieri, care au de verificat 13.200 parcele, ceea ce înseamnă peste 90.000 de hectare declarate. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

One comment

  1. Cine va spus voua ca au scapat? Din declaratie se intelege ca au fost amanate. In conditiile de viscol ce sa faca? Sa moara inghetati pe camp?

%d blogeri au apreciat: