Home / Justitie / Drama unei fetițe de 12 ani: și-a văzut mama spulberată de o mașină!

Drama unei fetițe de 12 ani: și-a văzut mama spulberată de o mașină!

de Răzvan CĂLIN

O femeie din Rebricea a murit sub ochii copilei sale de numai 12 ani, după ce o mașină a acroșat-o și a rănit-o mortal. Șoferul a fugit de la fața locului și este căutat de polițiști.

Sâmbătă seara, o fetiță în vârstă de numai 12 ani, din comuna vasluiană Rebricea, a trăit momente cumplite după ce mama sa – Lenuța Teodorescu Costea (34 de ani) – a fost omorâtă sub ochii ei de o mașină al cărei șofer și-a continuat nepăsător drumul. Tragedia s-a petrecut în jurul orei 20.30, la aproximativ 300 de metri de intrarea în satul Rebricea. Din primele cercetări efectuate de polițiștii vasluieni, a reieșit că adolescenta de 12 ani, împreună cu mama sa, se îndreptau către casă în momentul producerii teribilului accident.

”Cele două persoane, mamă și fiică, se deplasau pe marginea carosabilului (pe partea stângă), mai exact pe Drumul Județean (DJ) 248 A, care leagă Vasluiul de Iași. La circa 300 de metri de intrarea în sat, femeia a fost lovită de un autoturism, al cărei șofer nu a oprit la locul accidentului, ci și-a continuat drumul”, ne-a declarat agentul principal Loredana David, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

Practic, femeia a fost smulsă de lângă propria-i fiică (cele două se deplasau ținându-se de mână), care a privit cu uluire și spaimă cum mama sa este acroșată și rănită mortal de autoturismul condus atât de imprudent. Mai mult, dând dovadă de un cinism ieșit din comun, conducătorul autoturismului cu pricina nici nu a catadicsit să oprească. Șocată de cele întâmplate, biata copilă a luat-o la fugă speriată și nu s-a oprit decât acasă, unde i-a spus totul tatălui ei. La scurt timp după producerea accidentului, niște cetățeni aflați într-o mașină ce a trecut prin zonă au observat trupul neînsuflețit al femeii zăcând pe carosabil. Au oprit mașina și au sunat la 112 (în jurul orei 20.50), alertând autoritățile. În scurt timp, la fața locului și-au făcut apariția echipaje de polițiști și de la Serviciul de Ambulanță al Județului (SAJ) Vaslui.

”Inițial, când am fost anunțați prin 112, nu s-a știut că ar fi vorba despre o persoană călcată de un autoturism. Se știa doar că pe carosabil zace o femeie, care nu dădea semne că ar fi conștientă. Din păcate, când s-a ajuns la fața locului, s-a constatat că femeia fusese victima unui accident rutier și că era deja decedată”, ne-a declarat medicul Daniel Ungureanu, purtătorul de cuvânt al SAJ Vaslui.

În scurt timp, polițiștii au declanșat cercetări și au întreprins diverse acțiuni pentru a-l depista pe autorul accidentului. Oamenii legii au reușit să discute și cu fetița victimei, însă biata copilă era mult prea șocată din cauza celor întâmplate. Cum nenorocirea s-a produs și la o oră târzie, când afară era deja întuneric, fetei i-a fost foarte greu să le ofere prea multe date despre autoturismul care i-a smuls mama din mâini și a omorât-o sub ochii ei.

”Cu toate acestea, polițiștii fac cercetări specifice pentru depistarea șoferului care se face vinovat de comiterea acestui accident mortal. În scurt timp, sperăm ca autorul acestei nenorociri să fie depistat și deferit justiției”, ne-a mai spus purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

Sâmbătă seara, la scurt timp după producerea accidentului, polițiștii vasluieni au declanșat o acțiune de amploare la nivelul întregului județ cu scopul de a-l prinde pe șoferul criminal. Au fost instituite mai multe filtre pe raza județului, inclusiv la granița cu județele învecinate. Cum accidentul s-a produs pe un drum care este folosit de mulți șoferi drept a doua rută către municipiul Iași, se ia în calcul inclusiv varianta ca șoferul să fie din alt județ, aflat în tranzit. În întreaga operațiune de depistare a șoferului criminal au fost angrenate importante efective ale IPJ Valsui, inclusiv cei de de la Secția de Acțiuni Speciale. Până la închiderea ediției de ieri, 15 ianuarie, individul încă nu fusese depistat, însă oamenii legii strângeau, încet, dar sigur, lațul.

”Sunt o familie de oameni necăjiți, care locuiesc la aproximativ 500 de metri distanță de locul unde s-a produs accidentul. Sunt dintre cei care beneficiază de ajutor social. Dar sunt oameni la locul lor, amărâți, cu trei copii. Doi dintre copiii lor, printre care și fetița de 12 ani, sunt cu dizabilități. Deci, mai au o fetiță în vârstă de 10 ani, care este elevă la școala din Rebricea, iar o altă copilă, de patru ani, este într-un centru de specialitate din cadrul DGASPC Vaslui. Toți cinci trăiesc din ajutorul social și mai muncesc cu ziua prin sat pe la diverși oameni. Sunt oameni sărmani și e mare păcat de ceea ce s-a întâmplat. Vă dați seama prin ce a trecut biata copilă, să vadă cum e omorâtă mama ei, smulsă din mâna ei de o mașină… Păcat, mare păcat! Sperăm să fie prins cel care a făcut nenorocirea asta”, a declarat pentru Est News Valerică Radu, primarul comunei Rebricea.

El ne-a mai spus că în seara respectivă camerele video de supraveghere montate de Primăria Rebricea au surprins un autoturism care a trecut în mare viteză, din direcția Iași către Vaslui. Însă, din cauza vitezei foarte mari cu care se deplasa mașina, nu s-au putut obține prea multe de identificare.

About Razvan Calin

x

Check Also

Criza de mecanizatori paralizează activitățile din agricultura județului Vaslui

de Dănuț CIOBANU  Agricultura județului ...

A murit profesoara Elena Brașoveanu!

Veste tristă și neașteptată pentru ...

Copiii de la CSC nr. 2 Bârlad, pregătiți pentru Ziua Unirii Principatelor (Video)

Pregătiri pentru Ziua Unirii. Ieri, ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: