Home / Justitie / Două mașini în flăcări într-o singură zi!

Două mașini în flăcări într-o singură zi!

de Răzvan CĂLIN

Luni, 16 ianuarie, pompierii militari vasluieni s-au confruntat cu două cazuri de autoturisme care au căzut pradă flăcărilor în mod accidental. Primul caz s-a petrecut în jurul orei 9.50, pe strada Nicolae Bălcescu din municipiul Vaslui, când un autoturism marca Fiat a luat foc din neglijența proprietarului.

”La fața locului s-au deplasat două autospeciale cu apă și spumă, deservite de șase subofițeri. În momentul în care colegii au ajuns la fața locului, incendiul se manifesta în zona portbagajului. Incendiul a fost localizat și lichidat în scurt timp, reușind să fie salvate alte două autoturisme care erau parcate în apropiere”, ne-a declarat căpitanul Petru Iftene, purtătorul de cuvânt al ISU ”Podul Înalt” Vaslui.

Totuși, flăcările au distrus tapițeria interioară a portbagajului și luneta mașinii. Pompierii militari au stabilit că incendiul a fost provocat de un banal chiștoc de țigară. Acesta fusese aruncat într-un sac de gunoi menajer, fără ca proprietarul mașinii să realizeze că încă mai ardea mocnit. După care, omul a luat sacul cu gunoi menajer și l-a pus în portbagaj, cu intenția de a-l arunca la primul container de gunoi. Însă, între timp, resturile menajere s-au aprins de mucul de țigară și, în cele din urmă, au cuprins și portbagajul autoturismului.

Câteva ore mai târziu, mai exact la 11.55, pompierii militari vasluieni sunt din nou solicitați să intervină la un caz similar. De această dată a fost vorba despre o mașină care a luat foc în curtea unui gospodar din satul Iaz, comuna Solești. La fața locului a intervenit o autospecială cu spumă și apă și cinci subofițeri, care în scurt timp au reușit să localizeze și să lichideze incendiul. Au fost distruse instalația electrică, elementele de cauciuc ale compartimentului motor, acumulatorul, o parte din vopsea și bordul mașinii. Incendiul a fost provocat de un scurtcircuit produs la instalația electrică a autoturismului.

About Razvan Calin

x

Check Also

Inconștient să fii, noroc să ai. Un bătrân a scăpat cu răni minore după ce a intrat cu Matiz-ul într-un tren

Un bătrân de 76 de ...

Zeci de legumicultori vasluieni și-au vândut roșiile în piețele din județ

Legumicultorii vasluieni au început să ...

Ofertă bogată de brazi, la Bârlad

Bârlădeni, au apărut brazii în ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: