Home / Justitie / Exclusiv! Un individ din comuna Ibănești se masturba în fața copiilor săi!

Exclusiv! Un individ din comuna Ibănești se masturba în fața copiilor săi!

de Răzvan CĂLIN

La sesizarea DGASPC Vaslui, cazul a intrat în atenția procurorilor bârlădeni. Cele trei fetițe (cu vârste între patru și șapte ani) ale individului au povestit viața de coșmar pe care au trăit-o până acum: tatăl lor, un alcoolic înrăit, le bătea zilnic, le înfometa și de multe ori se masturba în fața copilelor.

Încă un caz de abuz extrem comis asupra unor copii vine să îngrozească opinia publică: trei fetițe și un băiețel din comuna Ibănești au fost scăpați recent de autorități din ghearele propriului lor tată, acuzat că i-a supus la chinuri greu de imaginat. Cel mai mic dintre copii este băiatul – 1 an și șapte luni, iar fetițele au 4 ani, 6 ani și, respectiv 7 ani. Fetele sunt cele care au povestit oamenilor legii coșmarul pe care l-au trăit și chinurile la care le-a supus tocmai cel care le-a zămislit.

Bărbatul are 35 de ani și este cunoscut în sat ca fiind un împătimit consumator de băuturi alcoolice. Însă, puțini au știut, că, dincolo de darul băutului, individul are și serioase probleme din punct de vedere comportamental.

Familia în cauză era monitorizată de ceva vreme de Primăria Ibănești, mai ales că nici mama și nici tatăl copiilor nu lucrează nicăieri și au o situație financiară și materială precară. Însă, nimeni nu bănuia ce calvar trăiau acești copii în fiecare zi. Într-o primă fază, autoritățile s-au sesizat în privința acestor copii din cauză că se vedea cu ochiul liber că sunt neglijați, malnutriți, murdari și neîngrijiți. Așa că s-a luat decizia ca acești copii să fie scoși din acel mediu nociv și preluați temporar de specialiștii Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vaslui. Ceea ce părea un caz clasic de neglijență s-a dovedit, în cele din urmă, unul mult mai complex. Pe parcursul cât s-au aflat sub îngrijirea și supravegherea celor de la DGASPC, fetițele au prins curaj și au început să vorbească despre chinurile la care le supunea tatăl lor. Însă, cea mai șocantă mărturisire a copilelor a fost cea legată de un comportament sexual deviant pe care acest individ l-a avut față de propriile sale odrasle. Cele trei surori au descris anchetatorilor niște scene șocante, desprinse parcă din filmele cu tot felul de depravați și dezaxați sexual: ”Fetele au povestit cum, de multe ori, individul se masturba în fața lor. Ba mai mult, le atingea în zona organelor genitale și pe fete. Totul pentru a-și satisface poftele sexuale bolnave”.

Grozăviile povestite de fetițe i-a oripilat pe anchetatori care, la un moment dat, s-au temut ca nu cumva individul să le fi și violat. Din fericire, în urma examinărilor medico-legale s-a stabilit că, din fericire, copilele sunt virgine.

”Am să vă omor și pe voi și pe mă-ta!”

Pe lângă această formă de abuz sexual, anchetatorii au mai stabilit că individul obișnuia să-și chinuie proprii copii și în alte moduri. Practic, aproape că nici nu-ți mai vuine să-i spui tată unui om care poate comite asemenea grozăvii.

”Aproape în permanență, acest individ își teroriza copiii. Fetele au povestit despre un comportament extrem de agresiv al tatălui lor, care le vorbea foarte urât, le înjura, ca să nu mai vorbim de agresiuni fizice. Mai pe românește, copiii erau bătuți de tatăl lor mai tot timpul, fie zi sau noapte. Nu ținea cont de nimic. Mai mult, nu de puține ori, profera tot felul de injurii și amenințări la adresa copiilor, dar și a mamei lor, spunându-le vorbe de genul: ”Am să vă omor și pe voi și pe mă-ta!”. De multe ori, îi punea să ceară bani de la mama lor, pentru ca apoi să le ia banii ca să-și cumpere băuturi alcoolice. Mama, la rândul ei, nu a avut nici o reacție, din păcate, deși copiii i-au povestit la ce tratamente inumane îi supunea tatăl lor. Era clar că individului nu-i păsa nici cât negru sub unghie de proprii săi copii și, mai grav, nu-i era nici milă”, ne-a declarat una dintre specialistele DGASPC Vaslui care a lucrat la acest caz.

Prin urmare, specialiștii din domeniul Protecției Copilului sunt de părere că în acest caz se întrunesc mai multe tipuri de abuz, începând de la cele mai grave forme – precum abuzul sexual și fizic – și terminând cu neglijare socială, abuz psiho-emoțional și neglijare afectiv – emoțională.

În aceste condiții, cei de la DGASPC Vaslui au sesizat imediat și Parchetul de pe lângă Judecătoria Bârlad. Tatăl copiilor s-a ales inclusiv cu o plângere penală pentru comiterea infracțiunii de corupere sexuală. Dosarul este în lucru, ancheta procurorilor nefiind încă finalizată. Cât privește cei patru copii, aceștia au fost preluați de specialiștii DGASPC Valsui și plasați în grija unor asistenți maternali profesioniști. Este posibil ca ambii părinți să fie decăzuți din drepturi, astfel încât acești copii să nu mai fie nevoiți să trăiască acest calvar din nou.

About Razvan Calin

x

Check Also

Primăria Vaslui a premiat sute de mici artiști și profesori de la școlile din oraș

Sute de elevi și profesori ...

Locuitori din Hoceni și Șuletea au venit la Bârlad să doneze sânge

Douăzeci de locuitori ai comunei ...

Sprijin financiar de 200.000 lei pentru bisericile din Fruntișeni, Bălteni, Vinderei și Vaslui

de Dănuț CIOBANU Consiliul Județean ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: