Home » Sanatate » Prima suspiciune de gripă din județ, din actualul sezon rece, la un bărbat de 62 de ani din Bârlad

Prima suspiciune de gripă din județ, din actualul sezon rece, la un bărbat de 62 de ani din Bârlad

Prima suspiciune de gripă din județ, din actualul sezon rece, a apărut în municipiul Bârlad, la un bărbat de 62 de ani, care, de altfel, a fost internat în spital. De asemenea, numărul de viroze respiratorii a crescut în ultima săptămână, pe fondul schimbărilor bruște de temperatură.

Capriciile vremii din ultima perioadă face tot mai multe victime în rândul locuitorilor județului. Pe lângă creșterea numărului de viroze respiratorii, autoritățile sanitare au înregistrat și prima suspiciune de gripă din actualul sezon rece. Victimă este un bărbat de 62 de ani, din municipiul Bârlad, care a fost internat în secția de infecțioase a spitalului din localitate.

Deocamdată, vorbim de o suspiciune în acest caz. Au fost prelevate probe și trimise la Institutul Cantacuzino București și așteptăm rezultatele analizelor de laborator”, a declarat purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Vaslui, Mihaela Topliceanu.

În ceea ce privește infecțiile respiratorii, medicii din județ au consemnat oficial, în documente, 816 cazuri, din care 62 spitalizate, la care se mai adaugă alte 285 de persoane bolnave de pneumonie. Mai bine de o treime dintre acestea au fost internate într-o unitate medicală, având în vedere că este o boală care necesită, în general, supraveghere de specialitate.

Comparativ cu perioadă anterioară de monitorizare, creșterea este mai semnificativă la pneumonii, cu peste 60 de cazuri în plus față de prima săptămână din acest an. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: