Home » Sport » Selecționerul Nationalei, Xavier Pascual Fuertes, este cu ochii pe handbaliștii vasluieni

Selecționerul Nationalei, Xavier Pascual Fuertes, este cu ochii pe handbaliștii vasluieni

Handbaliștii vasluieni Dragoș Hanțaru, Andrei Ionescu (legitimați la Știința Bacău), Ștefan Cumpănici și Andrei Robert Popa (componenți ai centrului olimpic de la Sighișoara) au participat weekend-ul trecut la o acțiune de testare și pregătire a loturilor naționale de cadeți și juniori. Au fost supervizați de Xavier Pascual Fuertes, selecționerul echipei naționale de seniori. Dar și de către Sandu Iacob, care este antrenor principal la HC Vaslui. La acțiune au participat și mai mulți tehnicieni din Liga Zimbrilor, antrenorii federali, antrenorii loturilor naționale de cadeți și juniori și ai Centrului Național de Excelență Sighișoara, precum și o parte din antrenorii cluburilor de juniori.

„Trebuie să lucrăm cu jucătorii tineri. Pentru mine a fost o oportunitate să cunosc mulți jucători de perspectivă și să iau contact cu antrenorii de la loturile de juniori și tineret. Momentan suntem în căutarea unui stil, trebuie să schimbăm diverse lucruri și apoi să respectăm anumite reguli clare. Avem material bun, trebuie să lucrăm mult”, a declarat Xavier Pascual, potrivit site-ului oficial al Federației Române de Handbal.

După cele două victorii de senzație cu Belarus și Polonia, tricolorii sunt lideri în grupa 2 de calificare la EURO 2018. Pentru România urmează însă o dublă decisivă cu puternica reprezentativă a Serbiei pe 3 și 7 mai. Serbia are momentan o echipă mai bună pe hârtie și individual este superioară. Atitudinea jucătorilor de la antrenamente oferă însă motive de încredere că putem realiza o surpriză.

“Copiii sunt dornici de a ajunge handbaliști de valoare si ne bucură acest lucru. Ocaziile de a vedea câștigători de Liga Campionilor antrenând sunt rare și nu rămâne decât sa preluăm fiecare dintre noi la echipele de club ceea ce ni se pare util. E normal să avem aceeași strategie și stil de joc la toate categoriile de vârstă la echipele naționale. Îi va ajuta pe juniori sa pună mai ușor în practică la seniori”, a declarat Sandu Iacob.

Experiența de la Izvorani a fost plăcută și cu siguranță că toți cei care vor să îmbrace tricoul Naționalei mari ar fi vrut să dureze mai mult. “Xavier Pascual ne-a transmis că trebuie să avem o mentalitate de învingători, nu doar cu fizicul putem câștiga un meci. Din actuala generație, cred că 30% putem face parte din lotul lărgit pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo, totul depinde de cum vom munci în anii următori”, a declarat Dragoș Hanțaru. Vasluienii au mai fost în vederea selecționerului Pascual și într-un cantonament care a avut loc în Spania. Pascual este și antrenorul echipei de club FC Barcelona, campioană în Spania. (G.P)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: