Home » Sanatate » Trei persoane cu intoxicații etilice beneficiază, zilnic, de serviciile Ambulanței Vaslui, din cauza consumului exagerat de alcool

Trei persoane cu intoxicații etilice beneficiază, zilnic, de serviciile Ambulanței Vaslui, din cauza consumului exagerat de alcool

Echipajele medicale ale Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ) Vaslui intervin, în medie, la trei cazuri de intoxicații etilice voluntare, în multe cazuri persoanele fiind găsite căzute în stradă. Peste 850 de persoane băute au beneficiat, în ultimul an, de serviciile SAJ, la care se mai adaugă alte câteva mii de cazuri de agresiuni și agitații psihomotorii generate de consumul exagerat de alcool.

Trei persoane cu intoxicații etilice voluntare beneficiază, zilnic, de serviciile SAJ Vaslui din cauza consumului exagerat de alcool, multe dintre acestea fiind găsite căzute în stradă. Astfel, numai în ultimul an, echipajele medicale ale Ambulanței au intervenit în 853 de cazuri de persoane băute, majoritatea fiind transportate la spitalele din județ. La acestea, se mai adaugă alte 1.296 de cazuri de violență sau agresiuni care au avut drept cauză, în cele mai multe situații, tot consumul exagerat de alcool.

Avem foarte multe cazuri și de pacienți cu agitații psihomotorii generate de aceeași cauză. Echipajele medicale au mari probleme cu persoanele care consumă alcool pentru că sunt agresive sau nu se poate comunica cu acestea de multe ori. Din păcate, autosanitarele sunt blocate cu astfel de cazuriu de etilism și nu pot ajunge, uneori, la timp la persoane care au nevoie cu adevărat de asistență medicală”, a declarat purtătorul de cuvânt al SAJ Vaslui, medicul Dan Ungureanu.
La ora actuală, SAJ Vaslui dispune de doar 29 de ambulanțe la nivelul întregului județ, din care unele au și 900.000 de kilometri la bord. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: