Home » Justitie » Jandarmii și-au evaluat ieri activitatea din 2016

Jandarmii și-au evaluat ieri activitatea din 2016

Sala de ședințe a Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui a găzduit ieri evaluarea pentru anul 2016 a jandarmilor vasluieni.

Jandarmii au efectuat 1823 de misiuni de asigurare a ordinii publice, dintre care 59 la manifestări de protest și 464 la manifestări cultural-artistice, religioase, promoționale, vizite oficiale etc. Ei au fost prezenți și la competiții sportive. Dintre misiunile de asigurare a ordinii publice 746 au fost premergător și pe timpul desfășurării alegerilor locale și parlamentare. Pe timpul misiunilor de asigurare a ordinii publice au fost executate 109 de activități preventiv-educative cu tema „Invitație la Fair-Play”.

În cooperare cu poliția, s-au constituit patrule mixte, în mediul urban și rural.

O importanță deosebită a fost acordată unităților de învățământ și în mod special unităților de învățământ preuniversitar. În colaborare cu Instituția Prefectului și Inspectoratul Școlar Județean s-au purtat discuții cu directorii pe tema prevenirii evenimentelor și faptelor antisociale. Au fost adoptate și aplicate o serie de măsuri preventive. Au fost prezentate spre vizionare filme, spoturi și distribuite materiale informative. Au fost prezentate 230 de teme cu caracter preventiv-educativ în unitățile de învățământ din mediul urban și rural, gimnaziale și liceale, prin care s-a urmărit responsabilizarea elevilor față de importanta cunoașterii legislației, privind răspunderea penală și contravențională, prevenirea traficului de persoane, violența în familie și violența în mediul școlar.

Aceste activități au fost desfășurate, având în vedere obiectivele și direcțiile de acțiune stabilite prin programele aflate în desfășurare la nivelul unității, respectiv: ,,Adolescență fără delincvență”, ,,Siguranța ta are prioritate”, ,,Fii inteligent nu violent”, ,,Violența în familie”, ,,Alcoolul și tutunul”, ,,Violența în mediul școlar”, ,,Prevenirea traficului de persoane”. (G.P)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: