Home / Administratie / (Atenție! VIDEO explicit) Scenele de groază care i-au scandalizat pe bârlădeni: O haită de maidanezi a sfâșiat de vie o pisică!

(Atenție! VIDEO explicit) Scenele de groază care i-au scandalizat pe bârlădeni: O haită de maidanezi a sfâșiat de vie o pisică!

de Răzvan CĂLIN

Un bârlădean care locuiește în zona Stadion a trimis pe adresa redacției Est News o sesizare însoțită de o scurtă înregistrare video. Omul s-a arătat extrem de șocat și de indignat de scenele terifiante la care, în mod accidental, a asistat de curând. Pe scurt, o haită de maidanezi a atacat brusc o pisică, pe care, în câteva clipe, au sfâșiat-o în bucăți. Întâmplarea, așa cum ne-a fost relatată de bârlădeanul în cauză, readuce în prim plan problema câinilor comunitari care bântuie cu miile pe străzile Bârladului. De ani buni, municipalitatea susține că se tot străduie să se războiască cu aceste patrupede fără stăpân, însă, singurul lucru cert care rămâne vizibil este că haitele de maidanezi prosperă nestingherite de la un an la altul.

Bărbatul care i-a contactat pe jurnaliștii de la Est News a povestit cu lux de amănunte, dar vizibil indignat, întâmplarea la care fără să vrea a fost martor: ”În urmă cu o seară (miercuri, 18 ianuarie, n.r.) am ieșit din casă pentru a face ceva cumpărături de la un magazin din apropiere. Locuiesc într-un apartament dintr-un bloc situat în zona Stadion. Ora la care s-au întâmplat ce vă povestesc era în jur de 20.30, maxim 20.45. Pe o alee dintre blocuri am văzut brusc cum o haită formată din vreo cinci câini, toți de culoare neagră, au sărit brusc pe o pisică care trecea prin apropiere. Au reușit să o încolțească rapid și în câteva minute, văr rog să mă credeți, au făcut-o bucăți. Au sfâșiat-o, pur și simplu, de parcă era o simplă bucată de cârpă”.

Deși oripilat și îngrozit de scenele sângeroase la care asista, omul a avut totuși tăria și prezența de spirit de a-și scoate telefonul mobil din buzunar și să filmeze totul. Într-adevăr, imaginile surprinse sunt extrem de grăitoare și denotă clar agresivitatea și ferocitatea cu care câinii comunitari au atacat biata pisică și în câteva clipe au sfâșiat-o în bucăți.

Este drept că rivalitatea dintre cele două specii este proverbială și ancestrală, însă bârlădeanul care a asistat la această întâmplare a ținut să atragă atenția asupra unui aspect care îi privește direct pe toți concitadinii noștri: ”Eu nu mă gândesc decât la un singur lucru: dacă în locul acelei pisici era un om, o femeie bătrână sau un copil? Poate unii vor zice că exagerez, dar din moment ce acești câini sunt atât de agresivi, credeți că au vreo reținere să atace și oamenii? Când am văzut cu câtă ferocitate rupeau bucăți din pisica aia, nu m-am gândit decât că ar putea ataca la fel și un om, sau chiar un copil. Sunt tatăl unui copil în vârstă de aproape trei ani și văr rog să mă înțelegeți că știu ce spun. Iar aici, în zonă, locuiesc oameni care au la rândul lor copii de diferite vârste. Cum să mai îndrăznești să-ți lași copiii afară, să se joace în fața blocului, când bântuie prin zonă o asemenea haită de câini atât de agresivi? Cum să se apere un copil dacă, Doamne ferește, este atacat? Și pe deasupra, mai suntem și în mijlocul Bârladului, în buricul târgului cum se zice. Nu stăm undeva, la marginea orașului, în vecinătatea unui câmp sau a unei păduri ca să zici: «Ei, așa-s câinii pe jumătate sălbăticiți!». Suntem în 2017 și am ajuns să ne fie teamă să ieșim din case de frica maidanezilor!”.

Indignarea omului este cu atât mai mare cu cât, susține el, a observat în repetate rânduri cum unii concitadini, mari iubitori de animale, obișnuiesc să hrănească aceste haite de câini fără stăpân. Cum sunt hrăniți aproape zilnic, maidanezii devin foarte teritoriali și agresivi cu mai toți cei care trec prin zona lor.

”Dacă le sunt atât de dragi, să-i ia, domnule, acasă la ei. Și mie îmi sunt dragi câinii, dar ăștia reprezintă o cu totul altă problemă”, ne-a mai spus omul, vizibil indignat.

În vara anului trecut, Primăria Bârlad a semnat cu Asociația „Seelen für Seelchen” contractul de colaborare prin care Consiliul Local alocă lunar o sumă de bani pentru asigurarea materialelor dar și plata utilităților de la padocul din zona Grădinii Zoologice. În schimb, organizația este cea care se ocupă direct de gestionarea câinilor fără stăpân, începând de la capturarea acestora și până la sterilizarea și vaccinarea acestora. Mai mult, asociația încearcă să evite varianta eutanasierii maidanezilor prin derularea unei campanii publice prin care îndeamnă la localnicii să adopte astfel de câini. Reprezentanți asociației susțin că muli dintre câinii capturați au fost trimiși în Germania, unde au fost adoptați de diferiți iubitori de animale.

Și totuși, nu știm cum se face, dar străzile Bârladului continuă să fie înțesate de câini comunitari. După cum se vede, sunt tot mai agresivi. Iar statisticile spitalului din localitate, continuă să arate frecvența extrem de crescută a cazurilor de oameni mușcați de câini. Aproape că a devenit cotidian ca la Compartimentul Primire Urgențe să se prezinte oameni cu asemenea plăgi mușcate provocate de maidanezi.

About Razvan Calin

2 comments

  1. Maidanezii omoara oameni de ani de zile deci ce mai conteaza o pisica !! Legea exista dar autoritatile nu o aplica . Sa stati sa va uitati ca niste sclavi cum va omoara maidanezii si sa nu iesiti in strada pentru demiterea primarului CRIMINAL care refuza sa aplice legea .

  2. Hai sa manifestam si sa-i aratam primarului ce nu vede :orasul plin de haite de caini .

x

Check Also

Vasile Pavăl a trasat noile direcții de dezvoltare ale municipiului Vaslui în anul 2020

de Dănuț CIOBANU Primăria Vaslui ...

Peste 5.700 de beneficiari de ajutoare de lemne pentru încălzirea locuinței în această iarnă în județ

Peste 5.700 de familii ori ...

Magazinul unui fost polițist din Vaslui, distrus de un incendiu

Magazinul unui fost polițist din ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: