Google+
Home » Sanatate » Automate cu papuci de unica folosință, la Spitalul „Beldiman”

Automate cu papuci de unica folosință, la Spitalul „Beldiman”

La sfârșitul acestei săptămâni, la parterul clădirii principale a Spitalului Bârlad, dar și la etajul IV, în secția Medicală, au fost amplasate două automate cu papuci de unică folosință. Vizitatorii vor putea achiziționa, contra sumei de 1 leu, perechea de papuci, pentru a preveni răspândirea agenților patogeni în secțiile medicale.

Utilizarea protecției pentru încălțăminte, care este principalul vector de răspândire a microbilor patogeni, este o metodă eficientă de protejare a sănătății pacienților dar și a aparținătorilor care-i vizitează. 

Reprezentanții spitalului bârlădean ne-au declarat că protejarea cu papuci de unică folosință este obligatorie nu doar iarna, când virozele și gripa se manifestă cu precădere, ci pe toată perioada anului. De asemenea, nu sunt secții în care pacienții trebuie protejați de infecții mai mult decât cei din alte secții, deoarece atât cei internați la ATI sau Chirurgie cât și cei de la Boli interne pot contracta boli infecțioase în egală măsură, iar încălțămintea reprezintă principalul vector de transmitere a microbilor în spital.

Spitalul din Bârlad nu are, deocamdată, posibilitatea de a asigura gratuit papuci, dar pune la dispoziția aparținătorilor halate de unică folosință, la intrarea în secții. Cum automatele de cafea au avut succes atât în rândul pacienților cât și al aparținătorilor, conducerea Spitalului „Beldiman” speră că și automatele cu papuci vor fi folosite de cât mai mulți vizitatori ai pacienților.

Odată cu limitarea transmiterii infecțiilor în spital, unitatea sanitară câștigă și ceva bani prin chiria pe care o încasează de la firma ce deține automatele cu papuci de unică folosință. (Mihaela NICULESCU)

About Mihai Vasile

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: