Home » Justitie » Cinci tineri din comuna Vinderei sunt cercetați pentru furt calificat

Cinci tineri din comuna Vinderei sunt cercetați pentru furt calificat

Cinci tineri din localitatea Obârșeni, comuna Vinderei, sunt cercetați de polițiști pentru săvârșirea a șase infracțiuni de furt calificat. Mai multe din bunurile sustrase au fost recuperate de către polițiști.

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală 3 Bârlad și Posturilor de Poliție Vinderei și Grivița au desfășurat la sfârșitul săptămânii trecute, o acțiune pe raza comunei Vinderei pentru combaterea infracțiunilor la furt. Au identificat cinci tineri care au vârste cuprinse între 16 și 33 ani, toți domiciliați în localitatea Obârșeni, comuna Vinderei, bănuiți de comiterea mai multor infracțiuni de furt.

În urma investigațiilor efectuate, s-a stabilit faptul că tinerii ar fi comis șase infracțiuni de furt, în perioada octombrie 2016 – ianuarie 2017, pe timp de noapte, din locuințe și anexe gospodărești din comuna Vinderei. Prejudiciul total cauzat prin comiterea acestor fapte este de aproximativ 1.800 lei. Au fost recuperate mai multe din bunurile sustrase, acestea fiind restituite persoanelor vătămate. În cauză sunt continuate cercetările de către polițiști pentru stabilirea întregii activități infracționale.

Pentru a preveni furturile din locuințe din mediul rural, cetățenii sunt sfătuiți să adopte măsurile minime de autoprotecție: aplicarea unor sisteme de închidere a locuințelor și anexelor gospodărești, construirea unui gard împrejmuitor pe tot perimetrul proprietății, montarea de gratii/grilaje la ferestrele camerelor poziționate spre stradă. Proprietarii trebuie să manifeste atenție și precauție față de persoanele străine pe care le primesc în gospodărie și să dezvolte relații de bună vecinătate pentru supravegherea reciprocă a locuințelor de către vecini în lipsa proprietarilor. (G.P)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: