Home / Justitie / Și hoți, și proști și fără imaginație, dar nu se lasă!

Și hoți, și proști și fără imaginație, dar nu se lasă!

Răzvan CĂLIN

Traficul de țigări de peste Prut continuă să se deruleze cu aceeași intensitate în ciuda faptului că aproape zilnic pică în plasa polițiștilor de frontieră vasluieni transporturi dintr-acestea ilegale. Recent, în decurs de numai două zile, polițiștii de frontieră vasluieni au reușit să captureze peste 1.300 de pachete cu țigări de contrabandă.

Unul dintre transporturi a fost depistat de echipe ale Sectorului Poliției de Frontieră Huși care a organizat și desfășurat o acțiune punctuală pentru combaterea contrabandei în zona de responsabilitate. Așa se face că pe timpul acestei acțiuni, echipele de oameni ai legii au oprit pentru control, pe raza satului Râșești (comuna Drânceni), un microbuz marca Volkswagen, înmatriculat în R. Moldova. La volanul acestuia se afla Radu U. (39 de ani), cu dublă cetățenie română și Repbulica Moldova.

Mijlocul de transport a fost condus la sediul Sectorului Poliției de Frontieră Huși în vederea efectuării unui control amănunțit. În urma verificărilor, polițiștii de frontieră au descoperit 741 pachete țigări, cu timbru de acciză Republica Moldova, ascunse în ușile din spate, în ușa laterală și în roata de rezervă ale microbuzului. Radu U. a declarat că țigările descoperite îi aparțin și că intenționa să le comercializeze în municipiul București”, ne-a declarat inspectorul Irina Mirică, purtătrul de cuvânt al STPF Vaslui.

Țigările descoperite, în valoare totală de 11.115 lei, au fost confiscate și introduse în camera de corpuri delicte de la sediul S.T.P.F. Vaslui. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă.

La rândul lor, polițiștii de frontieră și lucrătorii vamali care activează în Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Albița, și-au trecut în cont două capturi similare, însumând 635 pachete de țigări, cu timbru de acciză Republica Moldova. Prim captură a fost efectuată de la un cteățean român – Mihail P., în vârstă de 60 de ani -, care conducea un ansamblu de vehicule format dintr-un microbuz și o remorcă, ambele înmatriculate în Republica Moldova. În momentul în care a ajuns în PTF Albița, autovehicolul a fost supus unui control amănunțit și astfel au fost descoperite 99 pachete țigări, de diferite mărci, cu timbru de acciză R. Moldova, ascunse în filtrul de aer și în spatele scaunului șoferului.

Al doilea caz din PTF Albița a avut-o în prim plan pe Laura A., o tânără în vârstă de 26 de ani, cetățean român, care conducea un autoturism marca Opel Astra, înmatriculat în România. Când au luat la ”puricat” mașina, polițiștii de frontieră au găsit, ascunse în bagajele personale ale tinerei și în roata de rezervă a mașinii, 536 de pachete cu țigări, de diferite mărci, cu timbru de acciză R. Moldova, ascunse în bagajele personale și în roata de rezervă.

În ambele cazuri, conform prevederilor legale, a fost luată măsura reținerii țigaretelor în valoare totală de 2.860 lei și sancționarea contravențională a celor două persoane cu amendă totală în valoare de 13.000 lei.

 

About Razvan Calin

x

Check Also

Magazinul unui fost polițist din Vaslui, distrus de un incendiu

Magazinul unui fost polițist din ...

Polițiști care fac cinste uniformei și județului Vaslui

Trei polițiști din cadrul Inspectoratului ...

O nouă promoție de polițiști, în sprijinul comunității

Ieri, la Inspectoratul de Poliție ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: