Home / Justitie / Moarte suspectă a doi bătrâni din Ferești!

Moarte suspectă a doi bătrâni din Ferești!

Cei doi au fost găsiți morți, în casă, de unul din fiii lor. Inițial, anchetatorii au bănuit că la mijloc ar fi vorba de o dublă crimă, scenariu infirmat finalmente.

de Răzvan CĂLIN

Liniștea satului Ferești a fost spartă ieri, când aproape de orele amiezei, un localnic a făcut o descoperire macabră: omul a mers acasă la părinții săi și i-a descoperit morți, în timp ce interiorul locuinție prezenta semne de incendiere. Victimele sunt Ilie Albu, în vârstă de 67 de ani și concubina sa, Veronica Mazâlu, de 61 de ani. Cei doi locuiau împreună de aproximativ șapte ani, în casa bătrânului

Alarma a fost dată în jurul orei 12, când unul din cei doi fii ai lui Albu a mers acasă la bătrâni pentru a vedea ce mai fac. În momentul în care a intrat în casă, a dat cu ochii peste o priveliște de groază: în prima încăpere a locuinței zăcea fără suflare tatăl său, iar în cea de a doua cameră a dat peste bătrână, care la fel era moartă. Îngrozit, bărbatul a apelat imediat 112 și a alertat autoritățile. În scurt timp, la fața locului au ajuns echipe ale Secției de Poliție Rurală nr. 2 Vaslui și de la Serviciul de Investigații Criminale, precum și un echipaj al Serviciului de Ambulanță al Județului (SAJ) Vaslui.

Într-o primă fază, a existat bănuiala că cei doi bătrâni ar fi fost victimele unui atac violent, iar făptașul/făptașii ar fi încercat ulterior să-și ascundă urmele dând foc la casă.

”Cel puțin la prima vedere, medicul trimis la fața locului a observat pe trupurile celor două victime mărci traumatice, iar interiorul casei părea răvășit. De aceea, s-a mers pe varianta că la mijloc ar putea fi vorba despre o crimă sau ceva de genul acesta”, ne-a declarat medicul Daniel Ungureanu, purtătorul de cuvânt al SAJ Vaslui.

Pentru a face lumină asupra acestui aspect extrem de important, polițiștii au solicitat ajutorul unui medic legist. Sosit în scurt timp la fața locului, acesta a concluzionat, cel puțin pe baza analizelor preliminare, că nu se conturează scenariul comiterii vreunei infracțiuni. Altfel spus, nu sunt indicii care să arate că cei doi bătrâni ar fi căzut victime vreunei infracțiuni comise cu violență.

”Atât primele concluzii medico-legale, cât și celelalte informații culese de colegi au infirmat acest scenariu. De altfel, cele două victime era niște oamnei cu o condiție materială și financiară modestă, adică nu aveau bunuri sau sume mari de bani care să-i atragă pe infractori”, ne-a declarat subcomisarul Mihaela Ștraub, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

De altfel și consătenii celor doi bătrâni au confirmat că aceștia erau oameni sărmani, liniștiți, care nu au avut nici măcar diferende sau altercații cu alte persoane. Unul dintre fiii bătrânului – Vasile Albert, care este și poștașul comunei – a declarat jurnaliștilor de la Est News că nici el nu prea crede în varianta vreunei crime. Mai mult, el locuiește în imediata vecinătate a celor doi bătrâni și susține că nu a auzit nimic. Casa bătrânilor nu este racordată la rețeaua de energie electrică, așa încât bătrânii obișnuiau să se folosească de lumânări sau lampă cu gaz. Anchetatorii iau în calcul ipoteza ca de la o scânteie sărită din sobă sau chiar de la o lumânare uitată aprinsă să fi izbucnit incendiul. Din păcate, incendiul nu s-a manifestat violent, cu flăcări mari, ci a ars mocnit de-a lungul mai multor ceasuri. Ceea ce a făcut ca bieții oameni, probabil, să piară intoxicați cu fumul rezultat, iar incendiul nu a putut fi observat de nimeni.

”Erau oameni pașnici, liniștiți și la locul lor. Nu au avut treabă și nu s-au certat cu nimeni niciodată. Nu pot să-mi dau seama ce s-a întâmplat. Fratele meu vitreg a mers pe la amiază la ei acasă, să vadă ce mai fac. Nici eu nu-i mai văzusem de duminică. Când a intrat, a dat peste ei, morți. Cine știe, or fi luat foc de la o lumânare…Nu știu ce să zic. Dar erau oameni la locul lor și amărâți, nu cred să-i fi omorât cineva!”, a declarat pentru Est News, Vasile Albu, unul dintre fiii bătrânului.

Maricel Șluser, viceprimarul comunei Ferești, era la rândul său impresionat de nenorocirea care s-a abătut asupra acestei familii. El a declarat jurnaliștilor de la Est News că regretă sfârșitul tragic al bătrânilor: ”Erau oameni liniștiți. Mare păcat de ceea ce s-a întâmplat. Prima oară s-a auzit că ar fi fost omorâți, dar se pare că ar fi murit intoxicați în incendiul care a ars doar pe interior locuința”.

Anchetatorii iau în calcul și varianta conform căreia este foarte posibil ca la un moment dat bătrânul să se fi trezit din somn și să fi realizat că în casă a izbucnit un incendiu. Dar nu a mai apucat decât să se dea jos din pat, căci imediat a fost doborât de fumul înecăcios (anchetatorii au descoperit un șifonier cu haine ce a ars mocnit). Bătrâna, din păcate, nu a simțit nimic, ea fiind găsită în camera ei, în pat. Leziunile din zona abdominală care au stârnit suspiciuni s-au dovedit a fi fost provocat, potrivit expertizei medicului legist, de incendiu.

Oricum, anchetatorii au decis efectuarea necropsiei în cazul ambilor bătrâni, pentru a se vedea cu exactitate ce anume le-a provocat decesul.

About Razvan Calin

x

Check Also

Prognoze sumbre: peste 5.000 de șomeri în privat, reduceri de personal și tăieri de salarii la bugetari

de Dănuț CIOBANU  Situația economică de la nivelul județului ...

AJPIS Vaslui va plăti indemnizația de sprijin pentru micile afaceri afectate de criza COVID-19

Începând de astăzi, Agenția Județeană pentru Plăți și Inspectie ...

Echipamente de protecție și materiale dezinfectante, donate Spitalului Huși de episcopie

Episcopia Hușilor a donat spitalului municipal din localitate cantități ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: