Home / Justitie / Încă un violator pe punctul de a scăpa basma curată: Magistrații vasluieni l-au eliberat pe hair-stilistul acuzat că a violat două eleve și i-au dat arest la domiciliu!

Încă un violator pe punctul de a scăpa basma curată: Magistrații vasluieni l-au eliberat pe hair-stilistul acuzat că a violat două eleve și i-au dat arest la domiciliu!

de Răzvan CĂLIN

Nu știm cum se face, dar violul ar putea deveni în scurt timp o infracțiune la îndemâna oricăror scelerați. După ce bârlădeanul Andrei Silvian Spiridon (29 de ani) nu va mai putea fi tras la răspundere pentru că a violat o elevă olimpică, iată că un alt prădător sexual este pe punctul de a scăpa basma curată. De această dată este vorba despre Flaviu Ștefan Lupu (22 de ani, hair-stilist și artist de tatuaje), tot din Bârlad, care la rândul său este acuzat că a violat două eleve din localitate.

Pe 25 ianuarie Tribunalul Vaslui a decis ca Lupu să fie eliberat din Penitenciarul Vaslui, unde era în arest preventiv încă din primăvara lui 2016, luna aprilie, mai exact. În schimb, magistrații vasluieni au decis aplicarea măsurii de arest la domiciliu pe o perioadă de 30 de zile. Așadar, iată că dorința arzătoare a tânărului de a ieși din pușcărie i-a fost îndeplinită de judecători, în cele din urmă. Din primăvara anului trecut, când a ajuns după gratii și până în prezent, avocații individului au bombardat lunar instanța cu cereri de eliberare a acestuia și punerea sa sub control judiciar sau în arest la domiciliu. Schimbarea opticii magistraților în acest caz poate fi pusă și pe seama faptului că una din cele două victime ale lui Lupu și-a retras brusc plângerea. Instanța a fost informată că cele două părți au ajuns la o înțelegere amiabilă. Mai mult, există informații potrivit cărora și cea de a doua victimă a lui Lupu este supusă unor mari presiuni pentru a renunța la toate acuzațiile împotriva acestuia. Deocamdată nu se știe care au fost termenii înțelegerii dintre cele două tabere, însă cert este că Lupu a putut părăsi Penitenciarul Vaslui în cursul zilei de 25 ianuarie, îndreptându-se direct către domiciliu. Pe perioada arestului la domiciliu Lupu trebuie să respecte câteva interdicții, dintre care cele mai importante se referă la interzicerea comunicării cu victimele sale. În cazul în care și cea de a doua victimă va ceda presiunilor și va face o înțelegere, Lupu ar avea șansa de a scăpa basma curată, căci răspunderea penală pentru comiterea infracțiunii de viol este anulată dacă victima și agresorul se împăca.

Este cel de al doilea caz de viol în care autorul este pe punctul de a scăpa ieftin. Într-o situație similară este al tânăr din Bârlad – Andrei Silvian Spiridon (29 de ani) – care a fost acuzat că în decembrie 2015 a violat o minoră în vârstă de 17 ani, elevă olimpică la un liceu din localitate. Tot în ianuarie 2017, Spiridon a scăpat de acuzația de viol datorită faptului că victima sa și-a retras plângerea. Prețul plătit de individ pentru a-și cumpăra libertate ar fi fost 50.000 de lei și un autoturism. În schimb, Spiridon va trebui să răspundă în fața legii pentru infracțiunea de lipsire de libertate, faptă ce nu poate fi dezincriminată în urma unei împăcări amiabile între cele două părți.

A violat două minore, pe care le-a ”agățat” online, prin intermediul unei rețele de socializare!

În ceea ce-l privește pe Lupu, acesta este acuzat că a ademenit și violat două minore, ambele eleve la licee din Bârlad. Prima care i-a căzut victimă lui a fost o fată în vârstă de 14 ani. Victima locuiește în apropiere de agresor și se cunoșteau oarecum din vedere. La un moment dat, Lupu i-a propus minorei să facă schimb de adrese pe Facebook, iar fata s-a conformat, nebănuind ce avea să urmeze. La un moment dat, acesta i-a solicitat fetei să-și facă câteva poze costumată doar în lenjerie intimă. Minora a intrat în acest joc erotic fără să se gândească ce intenții murdare avea individul. Imediat după ce i-a trimis acestuia pozele cu ea îmbrăcată sumar, Lupu și-a dat arama pe față. A început să o șantajeze și să o amenințe că dacă nu acceptă să se întâlnească cu el, va publica pe Facebook fotografiile compromițătoare. Speriată, fata a cedat presiunilor exercitate de individ și a acceptat să se întâlnească cu el. Într-o zi din luna februarie 2016, tânărul s-a suit la volanul mașinii sale și a luat-o pe minoră din fața locuinței ei. A dus-o acasă la el și acolo a obligat-o să întrețină cu el relații sexuale orale. După care, a lăsat-o să plece, asigurând-o că a șters pozele compromițătoare. Câteva zile mai târziu, totul s-a dovedit a fi o minciună pentru că individul iar a contactat-o pe fată și i-a cerut să vină la el acasă pentru o nouă partidă de sex. Bineînțeles, i-a arătat că tot mai are pozele cu ea și că dacă nu se supune le va posta pe Facebook. De această dată, însă, minora nu a mai putut suporta să treacă printr-un nou calvar și a mărturisit totul părinților ei.

Cealaltă victimă a acestui individ este tot elevă la un liceu din Bârlad, însă are 17 ani. Ca și în cazul primei victime, rețeaua de socializare a fost unul dintre mijloacele prin care individul și-a țesut pânza. Investigațiile au scos la lumină faptul că minora i-a atras atenția individului care tocmai ”scana” Facebook-ul în căutare de noi victime. Atras de frumusețea ei, Lupu i-a cerut, printr-un mesaj trimis pe chat, dacă nu vrea să iasă cu el în oraș la o cafea. Fata l-a refuzat categoric, însă acest lucru l-a întărâtat și mai tare pe tânăr. Într-o zi din luna martie 2016, individul se deplasa cu mașina sa prin oraș și la un moment dat a observat fata care tocmai se îndrepta către liceu. A abordat-o și a încercat să o convingă să meargă cu el la o cafea. Cum fata l-a refuzat iarăși, Lupu a trecut la atac: a băgat-o cu forța în mașină, a dus-o acasă la el și acolo a violat-o. Pentru a fi și mai convingător, individul a bătut-o pe minoră, provocându-i leziuni serioase pe corp (vânătăi) și în zona feței (buza spartă).

About Razvan Calin

x

Check Also

Inconștient să fii, noroc să ai. Un bătrân a scăpat cu răni minore după ce a intrat cu Matiz-ul într-un tren

Un bătrân de 76 de ...

Doi copii și soția unui preot de pe Valea Prutului, răniți într-un accident, după ce au intrat cu mașina într-un copac

Doi copii, de 4 și ...

Asistenta din Vaslui bătută crunt de soț este, în continuare, în stare critică la Iași

Femeia de 43 de ani ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: