Home / Social / Sfârșitul tragic al unei fetițe de 11 ani din Puiești: a murit în urma unui accident la săniuș!

Sfârșitul tragic al unei fetițe de 11 ani din Puiești: a murit în urma unui accident la săniuș!

de Răzvan CĂLIN

Tragedie cumplită în familia unor oameni simpli din satul Gâlțești, comuna Puiești: fiica lor cea mai mică, în vârstă de 11 ani, a decedat în urma unui accident de sanie.

Totul a început în urmă cu o săptămână, mai exact sâmbătă, 21 ianuarie, pe o uliță din satul Gâlțești, unde pe timpul iernii copii obișnuiesc să se dea cu sania. Așa a fost și sâmbăta trecută, când printre copiii care se bucurau de derdeluș se afla și Florentina, o fetiță în vârstă de numai 11 ani, fiica soților Florentina (35 de ani) și Constantin Huminic (42 de ani). Copila plecase de acasă cu sania cu gândul să se joace alături de ceilalți copii. La un moment dat, în timp ce tocmai cobora cu sania pe derdeluș, nu a mai reușit să o mai strunească așa cum trebuie și a izbit în plin un stâlp de iluminat public. Cel puțin pe moment, accidentul nu a părut ceva serios, căci fata s-a ridicat și a mers pe picioarele ei până acasă. Aici, ea le-a povestit părinților ce a pățit la derdeluș și a acuzat că o doare capul. Într-o primă fază, părinții nu au realizat că la mijloc ar fi ceva foarte grav, socotind că totul este doar un banal și minor accident de săniuș, iar fata lor își va reveni în scurt timp. Așa că au pus-o pe copilă să doarmă puțin, în speranța că atunci când se va trezi totul va fi OK. Din păcate, lucrurile au luat o turnură extrem de nefastă. În scurt timp, fetița a început să se plângă de dureri tot mai puternice de cap, ba a și vomitat. Părinții s-au îngrijorat foarte tare în momentul în care au observat că biata copilă nu se mai trezea din somn. Așa că au sunat la 112 și au cerut ajutorul unei ambulanțe.

”În momentul în care a fost preluată, copila era deja în comă. A fost transportată, într-o primă fază, la Spitalul de urgență ”Elena Beldiman” din Bârlad, după care din cauza gravității cazului, a fost transferată la Spitalul de neurochirurgie din Iași”, ne-a declarat medicul Daniel Ungureanu, purtătorul de cuvânt al Serviciului de Ambulanță al Județului (SAJ) Vaslui.

Din păcate, în urmă cu două zile, fetița a decedat la spitalul din Iași, în ciuda eforturilor depuse de medici pentru a o salva. Se pare că leziunile pe care le-a suferit fata la cap i-au fost, în cele din urmă, fatale. Copila urmează a fi adusă de la Iași în zilele următoare, pentru a fi înhumată creștinește.

Florentina era cea mai mică dintre copiii soților Huminic, care mai ai încă trei copii: două fete gemene în vârstă de 15 ani și un băiat în vârstă de 17 ani.

”Sunt niște oameni mai amărâți, de o condiție modestă, dar foarte muncitori și la locul lor. Niciodată nu au ridicat nici un fel de probleme în comunitate. Sunt beneficiari ai ajutorului social, dar tatăl lor obișnuiește să muncească și cu ziua pe la oameni, prin sat. Sunt oameni liniștiți. E foarte trist că au pățit o asemenea nenorocire!”, ne-a declarat Costel Moraru, primarul comunei Puiești.

About Razvan Calin

x

Check Also

Angajările la DGASPC, suspendate până la adoptarea bugetului instituției

Austeritate la DGASPC Vaslui! Deși Direcția ...

Criza de mecanizatori paralizează activitățile din agricultura județului Vaslui

de Dănuț CIOBANU  Agricultura județului Vaslui ...

A murit profesoara Elena Brașoveanu!

Veste tristă și neașteptată pentru cadrele ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: