Home » Invatamant » 80 de școli din județ, prinse la finanțare prin Programul Național de Dezvoltare Locală

80 de școli din județ, prinse la finanțare prin Programul Național de Dezvoltare Locală

Un număr de 80 de școli din județ au fost prinse la finanțare prin Programul Național de Dezvoltare Locală în anul 2017. Autoritățile solicită primarilor ”să se miște” cât mai repede pentru ca banii să nu fie luați de alte județe din țară.

Județul Vaslui va beneficia de construcția și reabilitarea unui număr de 80 de unități de învățământ prin Programul Național de Dezvoltare Locală. Autoritățile au demarat deja procedurile pentru proiectare și execuție și se dorește prinderea unui start cât mai bun pentru a nu pierde finanțarea, în favoarea altor județe din țară.

Toate județele suntem pe aceeași listă și dacă una dintre unitățile administrativ-teritoriale din județ întârzie, blochează întreaga listă de investiții. Trebuie ca primarii să înțeleagă că plățile se fac progresiv pe Ordonanța 28, în funcție de execuția lucrărilor. Care sunt cei mai rapizi, iau banii. De aceea, nu trebuie să se mai aștepte acumularea unor sume mari de bani până în septembrie. Este o țară întreagă care face apel pe această sursă de finanțare”, a declarat președintele Consiliului Județean Vaslui, Dumitru Buzatu.

Șefii de la județ mai atrag atenția primarilor celor 86 de comune și orașe să nu mai meargă la București cu proiecte pe Ordonanța 28 până când nu se va aproba bugetul național pe 2017 pentru că nu vor fi luate în considerare. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: