Home » Administratie » Tot mai multe cereri pentru plantații de nuci și aluni

Tot mai multe cereri pentru plantații de nuci și aluni

Anul trecut, tot mai mulți agenți economici au solicitat avize de gospodărire a apelor de la Administrația Bazinală de Apă Prut-Bârlad pentru înființarea de noi plantații de pomi (nuci, aluni, caiși, cireși), sere și alte categorii de culturi finanțate prin fonduri europene nerambursabile accesate prin Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014-2020. Specialiștii A.B.A Prut-Bârlad au elaborate și emis anul trecut 16 avize pentru plantații noi de pomi, de patru ori mai multe decât în 2015.

A.B.A Prut-Bârlad a emis în cursul anului 2016 avize de gospodărire a apelor pentru promovarea proiectelor care urmează a fi finanțate din fonduri europene nerambursabile accesate prin Programul Operațional de Infrastructura Mare (POIM) 2014-2020, contribuind prin aceasta la implementarea Strategiei Uniunii Europene pentru o creștere inteligentă, durabilă și favorabilă incluziunii. În acest sens, au fost emise acte de reglementare pentru promovarea unor proiecte de alimentare cu apă/canal pentru aglomerări și avize pentru două drumuri județene: Bârlad-Laza-Codăești și Iași-Suceava.

Anul trecut, la nivelul Administrației Bazinale de Apă Prut-Bârlad au fost emise 568 de acte de reglementare în domeniul gospodăririi apelor. Pe lângă activitatea de reautorizare din punct de vedere a gospodăririi apelor ale obiectivelor cărora le-au expirat actele emise în anii anteriori, specialiștii au avizat și autorizat și noi obiective realizate pe ape sau în legătură cu apele. Așadar, anul trecut au fost emise 204 de autorizații de gospodărire a apelor, 160 de avize de gospodărire a apelor, 89 de notificări de începere a execuției lucrărilor, 108 notificări pentru punerea în funcțiune a lucrărilor, patru avize de amplasament și trei permise de traversare.

“Experții A.B.A Prut – Bârlad au continuat și finalizat procedurile de verificare în teren, dar și cele de autorizare a sistemelor centralizate de alimentare cu apă și canalizare/epurare a apelor uzate, aflate în administrarea marilor operatori zonali de servicii de apă/canal, în concordanță cu prevederile Directivelor Consiliului Comunitatilor Europene (CEE), coroborat cu prevederile din Angajamentele rezultate din procesul de negociere cu Uniunea Europeană”, ne-a declarat Andreea Poenaru, purtător de cuvât al Administrației Bazinale de Apă Prut-Bârlad. (G.P)

About Tehno Redactor