Home » Justitie » Un vasluian a decedat duminică în Penitenciarul Arad

Un vasluian a decedat duminică în Penitenciarul Arad

Un vasluian în vârstă de 25 de ani, condamnat pentru tâlhărie la 6 ani și jumătate de închisoare, a decedat duminică seară în Penitenciarul din Arad. Acesta își ispășea pedeapsa acolo din 28 decembrie, când a fost transferat de la Penitenciarul Iași.

„Decesul tânărului a fost anunțat supraveghetorilor de un alt condamnat aflat pe secția de infirmerie. Incidentul a avut loc duminică seara, nici personalul medical al închisorii și nici echipajul SMURD deplasat la fața locului nereușind să îl resusciteze pe condamnat. Tânărul în cauză a acuzat în urmă cu câteva zile o stare generală proastă, motiv pentru care s-a luat hotărârea ca acesta să fie transferat din celula lui pe secția de infirmerie. Medicii de la închisoare urmau să meargă luni dimineața cu el la Spitalul Județean Arad pentru a i se face investigații medicale amănunțite. Dar tânărul nu a mai ajuns să își facă analizele, el murind duminică seara. Conform diagnosticului pus de medici, tânărul ar fi decedat în urma unu stop cardio-respirator ireversibil”, a declarat Ionel Iovescu, purtătorul de cuvânt al instituției.
Tânărul de 25 de ani nu era în evidențe cu probleme cardiace, iar pe corpul lui nu au fost constatate semne de violență. Trupul acestuia a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală pentru efectuarea necropsiei, procedură care va stabili exact cauzele decesului.
Este al treilea caz de deces al unui deținut survenit în Penitenciarul Arad în ultimele luni. În luna septembrie, un bărbat de 48 de ani a decedat în urma problemelor de sănătate, iar în noiembrie un alt deținut de numai 24 de ani s-a spânzurat. (G.P)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: