Home » Justitie » Amenzile rutiere au crescut de astăzi cu 16%, cea mai mică sancțiune fiind de 290 de lei

Amenzile rutiere au crescut de astăzi cu 16%, cea mai mică sancțiune fiind de 290 de lei

Amenzile date de polițiști pentru abaterile de la Codul Rutier au crescut de astăzi cu 16%, odată cu majorarea salariului minim de economie. În aceste condiții, cea mai mică sancțiune ce o poate primi un șofer este de 290 de lei, cu plata a jumătate din minim, respectiv 145 de lei, în 48 de ore.

Creșterea valorii salariului minim nu aduce numai bucurii locuitorilor județului. Majorarea valorii acestuia presupune, automat, și o ajustarea a punctului de amendă din Codul Rutier, de la 125 de lei, cât a fost până la 31 ianuarie, la 145 de lei. Astfel, începând de astăzi, cea mai mică amendă ce o poate primi un șofer este de 290 de lei.

”La nivelul județului nostru, preponderente pe Codul Rutier sunt sancțiunile pentru nefolosirea centurii de siguranță, oprirea neregulamentară și depășirea limitei legale de viteză. Pentru primele două abateri, amenzile sunt, începând de astăzi, de 290 de lei”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Vaslui, Loredana David.

Pentru depășirea limitei de viteză, sancțiunile aplicate de polițiști variază între două și șase puncte, ceea ce înseamnă că pot ajunge până la 870, în cazul șoferilor prinși cu o viteză cuprinsă între 40 și 50 km/oră peste limita legală. În schimb, conducătorii auto mai pot achita jumătate din amenda primită dacă o plătesc la primăria de domiciliu în termen de 48 de ore de la încheierea procesului verbal de către polițist. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: