Google+
Home » Justitie » Curtea de Conturi a descoperit nereguli grave în activitatea DSVSA Vaslui!

Curtea de Conturi a descoperit nereguli grave în activitatea DSVSA Vaslui!

de Răzvan CĂLIN

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Vaslui a intrat în atenția Curții de Conturi după ce un control efectuat de aceasta a scos la iveală o serie de nereguli grave. Este vorba despre câteva misiuni de audit derulate anul trecut de Curtea de Conturi la Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), care au vizat inclusiv activitatea (pe 2015) a unităților subordonate.

Astfel, inspectorii Curții de Conturi au descoperit o serie întreagă de nereguli la DSVSA Vaslui (dar și la alte instituții similare din județele Alba, Dolj, Gorj, Satu Mare, Suceava, Timiș, Cluj): nu au fost calculate, facturate, înregistrate în contabilitate și încasate, penalitățile de întârziere aferente facturilor emise pentru prestările de servicii sanitar-veterinare, efectuate și neîncasate la datele scadente; au fost efectuate plăți nelegale, prin decontarea unor servicii neefectuate de medicii veterinari de circumscripții sau la tarife mai mari decât cele aprobate (situație constatată și la DSVSA Alba, Gorj și Suceava).

”A fost emisă decizie pentru remedierea abaterilor constatate, contestată la nivelul Curții de Conturi, dar, ca urmare a respingerii acesteia de către Comisia de soluționare a contestațiilor, a fost formulată acțiune în instanță la Curtea de Apel București. Până la judecarea cauzei pe fond, instanța de

Traian Petcu

judecată a suspendat punerea în executare a măsurilor dispuse, chiar și pe cele necontestate”, se menționează în raportul de audit dat publicității de către Curtea de Conturi.

În 2015, cel care ținea în mâini frâiele DSVSA Vaslui a fost medicul veterinar Traian Petcu, care pe atunci ocupa funcția de director executiv. Am încercat să obținem un punct de vedere al acestuia, însă Petcu nu a fost de găsit.

Comments

comments

About Razvan Calin

%d blogeri au apreciat: