Home / Sanatate / Ziua Mondială de Luptă împotriva Cancerului, celebrată la Complexul de Servicii Comunitare Nr. 1 Vaslui

Ziua Mondială de Luptă împotriva Cancerului, celebrată la Complexul de Servicii Comunitare Nr. 1 Vaslui

Direcția de Sănătate Publică Vaslui, în colaborare cu Filiala de Cruce Roșie Vaslui și Centrul Maternal Nr.1 celebrează luni Ziua Mondială de Luptă împotriva Cancerului. Activitățile vor avea loc la Complexul de Servicii Comunitare Nr. 1 Vaslui, de la ora 11:30. Vor continua apoi pe tot parcursul lunii februarie, în unitățile de învățământ din județul Vaslui.

Scopul acestei campanii este de a reduce numărul de decese care pot fi prevenite în fiecare an prin creșterea gradului de conștientizare a cancerul în rândul publicului larg și prin impulsionarea guvernelor spre a lua măsuri suplimentare împotriva bolii.

Ziua Mondială de Luptă împotriva Cancerului este o inițiativă a Uniunii Internaționale pentru Controlul Cancerului – Union for International Cancer Control (UICC), organizație neguvernamentală care unește comunitatea de luptă împotriva cancerului în vederea reducerii poverii globale prin cancer, promovării echității și integrării controlului cancerului în agenda mondială pentru sănătate și dezvoltare.

În prezent, 8,2 milioane de oameni mor în fiecare an din cauza cancerului în întreaga lume, iar dintre aceștia, 4 milioane mor prematur (cu vârste între 30 și 69 de ani).

“Trebuie întreprinse acțiuni urgente pentru a crește gradul de conștientizare asupra cancerului și dezvoltarea unor strategii practice pentru a aborda povara prin cancer, deoarece inegalitățile globale în privința accesului la prevenire, tratament și îngrijiri paliative sunt în creștere exponențială. În cursul anului 2015 în județul Vaslui au fost înregistrate 1.114 cazuri noi de cancer, la sfârșitul anului fiind în evidență 7.518 cazuri. În anul 2016, față de anul anterior, se constată o creștere a numărului de bolnavi cu diferite forme de cancer, fiind înregistrate 1.144 cazuri noi. La sfârșitul anului 2016, în județul Vaslui erau în evidența medicilor specialiști 8.090 cazuri cu diferite forme de cancer”, a declarat pentru Est News Mihaela Vlada, director executiv DSP Vaslui.

Având loc sub sloganul ”Noi Putem. Eu Pot.”, campania Ziua Mondială de Luptă împotriva Cancerului 2017 explorează acțiuni pe care putem să le întreprindem pentru a salva vieți, pentru a atinge o mai mare echitate în îngrijirea cancerului și pentru a face din lupta împotriva cancerului o prioritate la cele mai înalte niveluri politice.

În jurul fiecăreia dintre aceste acțiuni există fapte cheie și documente justificative astfel că, indiferent cine sunteți – un supraviețuitor al cancerului, un coleg de muncă, o organizație din domeniul cancerului, un îngrijitor, un prieten, un angajator sau un student – informațiile sunt la îndemâna dumneavoastră pentru a vă sprijini și a vă permite să luați măsuri. Așa cum cancerul afectează pe toată lumea în moduri diferite, fiecare dintre noi avem puterea de a lua măsuri pentru a reduce impactul bolii asupra persoanelor, familiilor și comunităților.

Acest eveniment are loc pe data de 4 februarie a fiecărui la nivel global și unește lumea sub o singură temă pentru a evidenția lupta dusă împotriva cancerului. În România, Campania de celebrare a Zilei Mondiale de Luptă împotriva Cancerului este coordonată de Ministerul Sănătății prin Institutul Național de Sănătate Publică. La nivel județean, coordonarea este asigurată de Compartimentul de Evaluare și Promovare a Sănătății prin: întâlniri de lucru cu partenerii din cadrul campaniei, distribuirea de materiale IEC, organizarea de seminarii în rândul populației generale cu privire la adoptarea unui comportament sănătos și informarea cu privire la prevenirea cancerului. (G.P)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Două bătrâne au ajuns la spital după ce mașina în care se aflau a fost lovită de un alt autoturism

Două bătrâne, de 63 și ...

CJ-ul se retrage din Asociația de Dezvoltare Zona Metropolitană Vaslui

Consiliul Județean (CJ) Vaslui se ...

Sprijin financiar de 1.000 lei pentru șomerii înregistrați în evidențele AJOFM Vaslui

Șomerii înregistrați în evidențele Agenției Județene ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: