Home / Politic / ʺȘoseaua de centură a Bârladului, rasă din buget! Este o insultă din partea PSD”

ʺȘoseaua de centură a Bârladului, rasă din buget! Este o insultă din partea PSD”

Deputatul PNL Daniel Olteanu susține că Guvernul PSD a dat, prin Ordonanța de urgență privind modificarea Codurilor Penale, definiția hoției și a lașității de care este în stare, ambele ascunse pȃnă acum în spatele creșterilor salariale și a eliminărilor de taxe, promise în campania electorală.

ʺEste nu doar un abuz de putere, pe care ei înșiși l-au dezincriminat, ci un atac grav la adresa democrației, a statului de drept și a tuturor romȃnilor, care au putut astfel constata că, din punctul de vedere al PSD, unii sunt mai egali decȃt alții. Ceea ce nu a înțeles PSD este că justiția trebuie să funcționeze, nu să servească anumite grupuri! Cred că decizia anunțată aseară de prim-ministrul Grindeanu este, de fapt, o victorie uriașă, logică, firească a străzii, a poporului, de care toți politicienii sper că vor ține cont, de acum înainteʺ, a declarat Daniel Olteanu, în cadrul conferinței de presă pe care a susținut-o duminică, 5 februarie, la sediul PNL Bȃrlad.

Olteanu crede că, dacă unele norme nu sunt bune sau sunt perfectibile, ʺde aceea există Parlament, pentru a fi analizate, dezbătute, și aduse la nivelul legislației europene. Sunt 40 de articole ale Codului Penal declarate neconstituționale și, dacă ne dorim un stat de drept, dacă ne dorim legi clare și corecte, acestea se fac transparent, prin dezbatere parlamentară, în niciun caz așa cum au decis să procedeze cei de la PSD.ʺ

Totodată, deputatul PNL consideră că ʺmodul în care unii s-au referit la protestatari, numindu-i ʺputoriʺ sau ʺrăgăliiʺ, arată că aceștia au o mentalitate de vătaf, uitȃnd că poporul este adevăratul stăpȃn, uitȃnd cine în slujba cui se află.ʺ

Daniel Olteanu, singurul parlamentar cu 6 amendamente la proiectul de buget, în care Vasluiul este inexistent

Ȋn ceea ce privește activitatea sa în Parlament, Daniel Olteanu a subliniat că a lucrat la șase amendamente, toate fiind considerate prioritare de către PNL.

ʺAm depus șase amendamente care să asigure dezvoltarea reală a întregului județ Vaslui, să aibă un efect de antrenare, să atragă și alte investiții. Este vorba despre construcția Variantei Ocolitoare Bȃrlad, construcția Variantei Ocolitoare Vaslui, reabilitarea și modernizarea Drumului Trans Regio Iași – Vaslui – Bacău, reabilitarea DN11A Bârlad (limită E581) – Podu Turcului – Adjud, reabilitarea și modernizarea DN 24A Huși – Murgeni – Bârlad și construcția Drumului Expres Focșani – Bârlad – Albița, Coridorul IX Pan-european. Am cerut sume de bun-simț, pentru că nu mai accept bătaia de joc a PSD, care promite practic, prin acest proiect de buget, că vasluienii vor rămâne cei mai săraci români. Este o insultă din partea PSD să ni se aloce fonduri pentru ZERO proiecte noi de infrastructură în județ!ʺ, a declarat deputatul PNL.

Daniel Olteanu consideră că proiectul de buget propus de Guvernul PSD reprezintă, de fapt, ʺun atentat la securitatea naționalăʺ. Deputatul crede că ʺobiectivele de integrare economică a regiunilor României și de reducere a decalajelor, pentru a nu pierde trenul competitivității la nivel european, sunt dinamitate de acest proiect de buget, care își propune transformarea zonei de est a țării în etalon pentru Lumea a Treia. Integrarea economică și consolidarea sentimentului de apartenență la Uniunea Europeană, nu doar din punct de vedere geografic, birocratic sau administrativ, se fac tratându-i pe cetățeni în mod echilibrat. Vasluienii sunt egali în drepturi și obligații cu bucureștenii sau românii de dincolo de Carpați, iar Memorandumul pentru zonele defavorizate, aprobat de Guvern în 2016, părea că e începutul unei înțelegeri a situației din această zonă.

Din păcate, dacă Germania a înțeles că demersul unificării trebuie consolidat prin investiții masive, proiectul de buget propus de PSD șochează prin prăpastia pe care o pune între Est și Vest. Un județ cum este județul Vaslui, care are nevoie de dezvoltare și de proiecte de infrastructură, primește 0,0035% din bugetul Ministerului Transporturilor pentru mari obiective de investiții, de 700 ori mai puțin față de cât ar fi normal! Fișele obiectivelor de investiții prezentate de Ministerul Transporturilor arată aproape 20 miliarde lei credite bugetare și credite de angajament, iar județului Vaslui îi revin puțin peste 600.000 lei, pentru o investiție finalizată de câțiva ani.ʺ

Daniel Olteanu susține că ʺstrategia PSD este una de dezbinare, de creștere a insecurității în cea mai săracă zonă a țării, de vulnerabilizare a ei. Este o strategie care blochează competitivitatea mărfurilor produse local și inițiativele antreprenorilor din cea mai săracă zonă a țării. Totodată, întreține dependența de bugetul de stat a unor largi categorii sociale, lipsite de șansele de care dispun românii din zonele dezvoltate. Practic, proiectul de buget propus de Guvernul PSD ia de la săraci și le dă bogaților, iar rezultatul este că vom avea o Românie a discrepanțelor, o Românie slabă în fața provocărilor interne și internaționale, o Românie în care presiunile sociale și frustrările vor crește. Cred că județul Vaslui va avea șanse reale de dezvoltare numai atunci cȃnd vom ȋnțelege cu toții că este nevoie să ne concentrăm eforturile pe construirea unor punți de comunicare și colaborare economică ȋntre zona de Est și cea de Vest a țării. A-i abandona pe cei mai săraci români și a-i pune să achite investițiile în zonele bogate este o realitate impusă de PSD, pe care nu trebuie să o mai acceptăm!ʺ

Parteneriat și sprijin pentru primarii PNL

La finalul conferinței, Daniel Olteanu a menționat că obiectivul său actual nu este unul politic, ci unul de sprijinire a primarilor PNL în proiectele lor.

ʺSunt unii primari cu rezultate fantastice, având în vedere contextul, sunt foarte mulți cu idei constructive, sunt partenerul lor în ceea ce privește sprijinul pentru tot ceea ce ajută la dezvoltarea comunității: de la identificarea posibilelor abuzuri în ceea ce privește traseul urmat de proiectele lor și până la punerea la punct cu ultimele noutăți legislative care le pot afecta activitatea. Nu vreau să fiu, cu forța, un partener al celor care nu doresc asta. Le-am întins mâna tuturor și-I voi sprijini pe toți cei care își manifestă dorința de a fi sprijiniți.ʺ, a conchis deputatul PNL.

About Simona Vasile

x

Check Also

Consilierul local Adrian Todireasa explică de ce a părăsit ședința din 27 februarie a Consiliului Local Bârlad

„Faptul că am părăsit ultima ședință de Consiliu Local ...

Membrii organizației ADER Bârlad au oferit mărțișoare

În prima zi de primăvară, președintele Organizației ADER Vaslui, ...

Greu de aprobat! Bugetul Bârladului a fost scos de pe ordinea de zi

Surprinzător și nu prea! Proiectul privind aprobarea bugetului Bârladului ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: