Home / Politic / Deputatul Olteanu despre alegerea viceprimarului de Bârlad: ”Avem de a face cu o gravă eroare de management politic!”

Deputatul Olteanu despre alegerea viceprimarului de Bârlad: ”Avem de a face cu o gravă eroare de management politic!”

de Simona MIHĂILĂ

Deputatul PNL Daniel Olteanu a avut o reacție categorică în legătură cu situația jenantă în care s-au pus liberalii săptămâna trecută la Bârlad când, după ce au așteptat 25 de ani să ajungă la conducerea orașului și, după ce au mai tărăgănat încă o jumătate de an desemnarea viceprimarului, au reușit performanța de a-l pierde în favoarea PSD.

În mod clar, avem de a face cu o gravă eroare de management politic. Regret enorm ce s-a  întâmplat în ședința Consiliului Local. Nu am crezut niciun moment că se vor confirma informațiile publicate în presa locală, încă din vara anului trecut, referitor la înțelegeri și la trădări. S-a confirmat inclusiv persoana care a trădat (cezar Toporaș – n.r.) și inclusiv persoana care a ajuns viceprimar (Roxana Miron – n.r.). Este un lucru extrem de grav care prejudiciază enorm imaginea PNL Bârlad”, a declarat deputatul liberal în cadrul unei conferințe de presă susținută, ieri, la sediul PNL Bârlad.

Olteanu consideră că Toporaș ar fi trebuit să-și dea demisia și s-a arătat mirat că partidul este, în contiuare, fără reacție în fața acestei situații de necrezut.

Mă surprinde că cel vizat de colegii liberali și de presă n-a avut bunul simț să-și depună demisia, cum mă surprinde și faptul că nu s-a luat incă nici o măsură. Și nu mă refer doar la domnul primar Dumitru Boroș. Chiar dacă este vicepreședintele organizației județene, el nu este singur în partid. Există un Birou Județean, există un președinte. Se impune, fără doar și poate, o analiză a tot ceea ce s-a întâmplat. Dacș ziarele au scris ce urmează să se întâmple, dacă au fost colegi care au semnalat că va avea loc o trădare, dacă până și cel vizat a recunoscut, chiar nu înțeleg motivele pentru care nu se iau măsuri. Mi se pare o deficiență gravă a managementului politic în interiorul organizației județene a PNL!”, a mai precizat deputatul Daniel Olteanu.

Cezar Toporas

Alegerea viceprimarului de Bârlad a avut loc săptămâna trecută. Consilierii PNL l-au propus pe Iulian Bâca, în timp ce din partea PSD a candidat consilierul Roxana Miron. Aceasta a câștigat cu un vot în plus față de candidatul liberal, votul nefiind al independentului Bogdan Sârbu. Acesta le-a arătat ziariștilor buletinul de vot pentru a dovedi că a votat cu liberalii. Același gest a fost făcut de toți consilierii din PNL, mai puțin unul: Cezar Toporaș.

Zvonurile că Toporaș va trăda partidul pentru a sprijini PSD circulau încă din vara trecută. O parte a presei, inclusiv Est News, a scris despre asta. Conducerea PNL avea cunoștință de toate aceste informații, dar nu a făcut nimic pentru a schimba situația. Chiar în ziua alegerii viceprimarului, unii liberali i-au cerut primarului Boroș să retragă proiectul de hotărâre de pe ordinea de zi, pentru ca partidul să se lămurească în legătură cu intențiile lui Toporaș, dar Boroș a refuzat.

About Simona Vasile

2 comments

  1. La că vă mai da Toporaş un tortuleţ ş-un platou cu prajituri . Gata cu gălagia blatiştilor !

  2. Laso-n fasole ,nu stia Boros ?

x

Check Also

Maricel Gîfu a rămas și fără funcția de administrator public

Maricel Gîfu, fostul primar al comunei Pogana, demis după ...

Situația Școlii „Victor Ion Popa” din Bârlad, motiv de campanie electorală

Consilierii locali PSD nu au participat ieri la dezbaterea ...

Cel mai dezbătut proiect al ședinței de ieri a Consiliului Local Bârlad a fost respins

Discuții interminabile, ieri, în ședința de Consiliu Local Bârlad, ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: