Home » Administratie » Risc de blocare a rețelei de canalizare a Vasluiului din cauza aruncării a tot felul de obiecte în WC-uri

Risc de blocare a rețelei de canalizare a Vasluiului din cauza aruncării a tot felul de obiecte în WC-uri

Pentru că aruncă în canalizare tot felul de lucruri, de la haine până la murături, locuitorii municipiului Vaslui riscă sa blocheze funcționarea noii stații de epurare a orașului. Reprezentanții SC Aquavas SA Vaslui spun că nu pot ști cine exact cine le creează aceste probleme, dar instalațiile de la subsolurile blocurilor se înfundă și există riscul de blocare a sistemului de epurare.

Locuitorii municipiului Vaslui riscă să pericliteze o investiție de milioane de euro, care a vizat modernizarea sistemului de canalizare. În aceastã lunã, SC Aquavas SA Vaslui, în parteneriat cu autoritățile locale, a pus în funcțiune o stație de epurare performantă, cu utilaje și tehnologii moderne, cu un impact semnificativ asupra protecței mediului, dar și a calității vieții orașului.

Vasile Luca, purtătorul de cuvânt al SC Aquavas SA Vaslui, spune că încă mai sunt persoane care aruncă în sistemul de canalizare tot felul de lucruri, putând conduce, astfel, la avarierea utilajelor cu care este prevăzută stația de epurare: ”Din păcate, în stația de epurare au apărut probleme foarte mari cu colectarea unor materiale care nu au nicio legătură cu apa menajeră. Astfel, în stație am găsit metal, plastic, gunoi de grajd, resturi de hârtie, sticlă. Evacuarea acestor materiale este strict interzisă în canalizare”.
Reprezentantul societății Aquavas a mai precizat că, pentru ca noua stație de epurare să funcționeze la parametrii proiectați este absolut necesar ca apele uzate colectate de la populație și agenții economici prin sistemul de canalizare să îndeplinească anumite condiții de calitate. Sistemele de canalizare sunt destinate exclusiv preluării apelor uzate menajere, care nu trebuie să conțină deșeuri destinate pubelei sau containerului de gunoi. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: