Home / Administratie / Vasile Rădoi, șeful Poliției Locale Bârlad: ”Nu e corect ce vrea să facă domnul primar Boroș în privința mea”

Vasile Rădoi, șeful Poliției Locale Bârlad: ”Nu e corect ce vrea să facă domnul primar Boroș în privința mea”

de Simona MIHĂILĂ

Tensiuni fără precedent între Poliția Locală Bârlad și Primăria Bârlad, după ce primarul Dumitru Boroș a cerut un control al activității lui Vasile Rădoi, directorul Serviciului Public Poliția Locală (SPPL) Bârlad.

”Ca urmare a mai multor sesizari primite de la cetateni, membri ai sindicatului institutiei si a informatiilor aparute in spatiul public prin intermediul mass-media, primarul municipiului Barlad a dispus constituirea unei comisii de verificare a activitatii directorului executiv al Serviciului Public „Politia Locala Barlad”. Comisia va fi constituita dintr-un reprezentant al Aparatului Propriu de Specialitate al Primarului Municipiului Barlad si unul al Consiliului Local Municipal Barlad”, se arată într-un comunicat remis de primărie redacției Est News.

Contactat de reporterii noștri, primarul Boroș a explicat că are datoria de a verifica toate aspectele semnalate de sindicate și de presa locală: ”Nu putem sta cu mâinile în sân dacă sunt atâtea reclamații și sesizări, atât de la Sindicatul național, cât și de la sindicatul de aici, de la Bârlad. Unul dintre memorii este semnat de 28 de polițiști locali. E vorba de diverse probleme: achiziții, cheltuieli, resurse umane. Trebuie să verificăm totul”.

Vasile Rădoi susține că este o problemă creată artificial, fără nicio bază reală și că în spatele așa-zisei reclamații se află trei persoane, dintre care una nici nu mai este angajatul instituției.

”Am aflat că aceste persoane fac antecameră cu orele la primar, cu aceeași reclamație pentru care, în decursul ultimilor trei ani, au primit răspunsuri de la doi prefecți și de la doi foști primari”, a declarat Rădoi, pentru Est News.

”Voi fi nevoit să resping acest control”

Șeful Poliției Locale Bârlad susține că a aflat de pe site-ul Primăriei Bârlad despre comisia de verificare și nu se aștepta ca primarul să dea o asemenea dispoziție.

”Știam de intențiile domnului primar, dar mă gândeam că va renunța la această idee. Reclamația respectivă face deja obiectul unei cercetări penale și, după cum știm cu toții, orice verificare demarată în prealabil, de către orice alt organ, se întrerupe pe tot parcursul cercetării penale, chiar și dacă ar fi vorba de un proces pe rolul instantei. Eu nu știu cine și-ar putea permite să ia o decizie pe o chestiune care face obiectul cercetării penale înainte ca organul de cercetare penală să se pronunțe. Eu i-am spus domnului primar acest lucru. Ma pune într-o situație foarte delicată, aceea de a da declarații comisiei de control a primăriei în condițiile în care este de preferat ca eu sa nu vorbesc despre lucruri din dosar. Ma pune în situația de a refuza să mă supun controlului până când procurorul nu se va pronunța. Pentru că vor fi două posibilități: dacă voi fi trimis în judecată, conform legii voi fi suspendat, iar dacă nu se va dispune începerea urmăririi penale… înseamnă că nu sunt vinovat. Atunci ce rost ar mai avea controlul de la primărie? Nu e corect ce vrea să facă domnul primar Boroș în privința mea”, a mai spus Vasile Rădoi.

Vom reveni cu amanunte.

About Simona Vasile

5 comments

 1. Va rugam sa interzicetii analfabetului de Zupcau sa posteze comentarii. Corect, conform DEX, corect este ESCROC nu excroc. Da cu unul care a promovat liceul pentru ca aveau profesorii norma sa nu lase repetenti ce sa-i faci?

 2. Zupcau tu vorbesti care de la revolutie stai numai afara ,sa te ia dracu unde esti de prost ,de ce nu ai ramas in tara sa muncesti ,ce ai facut in anii astia ,ai o casa in cartier care-i vai de capul ei si mai comentezi aurolacule prost ce esti .Sa te intorci acasa cu picioarele inainte ca vorbesti si scrii numai prostii in necunostinta de cauza .Amin,

 3. Patrule pe strada

  Gardieni in zonele cu probleme (Casa Sturza , Grigore Ignat ,,,,,,,,)
  Curaj si implicare
  Amenzi pentru nesimtiti
  Rezolvati aceste probleme si noi va sustinem !!!!!!!!!!!!!!!

 4. Primarul vrea sa-l dea jos pe Radoi din functie dar nu are motiv .A gasit un punct slab la cativa oameni dintr-un anume sindicat pe care-i baga la inaintare ,iar acesti naivi nu-si dau seama in ce sau bagat ,dar… tot inceputul are si un sfarsit.Vom vedea in editiile viitoare.

x

Check Also

Ultima oră! Vântul puternic a distrus până acum trei acoperișuri la Bârlad (Foto/Video)

Două echipe ale Detașamentului de Pompieri Bârlad intervin  la ...

Investiții de milioane de euro la Vetrișoaia

Autoritățile locale din Vetrișoaia se pricep să administreze banii ...

Deficitul bugetar al Bârladului este de 7% în acest an! Consilierii PSD cer explicații primarului

Consilierii locali PSD amenință că nu vor vota proiectul ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: