Home » Social » Zeci de elemente de muniție, descoperite în podul unei locuințe din Perieni. Pirotehniștii au intervenit pentru ridicarea acestora

Zeci de elemente de muniție, descoperite în podul unei locuințe din Perieni. Pirotehniștii au intervenit pentru ridicarea acestora

Zeci de cartușe de infanterie și o grenadă defensivă au fost descoperite în podul unei case din Perieni de către proprietarul imobilului, care a alertat autoritățile la numărul de urgență 112. O echipă de pirotehniști de la ISU a intervenit și ridicat muniția în condiții de siguranță.

Un bărbat din județul nostru a descoperit în locuința sa din Perieni 42 de cartușe de infanterie, de calibru 7,92 mm, și o grenadă defensivă în timp ce făcea curat în podul imobilului. Conștient de pericolul pe care îl reprezintă respectiva muniție, proprietarul casei a alertat autoritățile la numărul de urgență 112. În zonă a fost trimis un echipaj de pirotehniști în vederea asanării respectivei locuințe.

În urma examinării, s-a constatat că elementele de muniție provin din timpul conflictelor armate. În ciuda coroziune, acele cartușe și grenada pot fi încă active și, manevrate necorespunzător, pot provoca adevărate tragedii. De aceea, pe lângă anunțarea organelor abilitate să intervină, este bine să nu fie atinse de către cel care le găsește, introduse în foc, demontate sau duse la centrele de colectare a fierului vechi”, ne-a declarat responsabilul mass-media al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vaslui, Petru Iftene.

Cele 42 de cartușe și grenada au fost ridicate de pirotehniști, transportate și, în final, depozitate în condiții de siguranță la sediul ISU Vaslui. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: