Home » Sanatate » Alimente depozitate în mizerie, descoperite de inspectorii DSVSA

Alimente depozitate în mizerie, descoperite de inspectorii DSVSA

În urma controalelor efectuate de Direcția Sanitar – Veterinară și Pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Vaslui în luna ianuarie au fost găsite produse alimentare depozitate în condiții necorespunzătoare de igienă. În urma neregulilor găsite inspectorii au amendat agenții economici cu 600 de lei.

În cursul lunii ianuarie 2017, Direcțiile județene sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor precum și a municipiului București au desfășurat 5.212 controale în unitățile din industria agroalimentară care desfășoară activități în domenii precum: fabricarea produselor de morărit, a pâinii, a produselor de patiserie, a băuturilor răcoritoare și a celor alcoolice și a celor de depozitare a produselor alimentare, a  semințelor, legumelor și fructelor.
Controalele au vizat aspecte privind calitatea spațiilor de depozitare a produsele alimentare, manipularea, prelucrarea și depozitarea acestora, controlul dăunătorilor, documentele prevăzute de legislație și a informațiilor privind sistemul HACCP, condițiile de igienă și de funcționare a unităților.
Ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate 54 de amenzi contravenționale în valoare totală de 78.600 lei și au fost acordate 80 de avertismente pentru deficiențe minore.
Cele mai grave nereguli s-au găsit la Cluj, unde comercianții au fost amendați cu 11.600 lei pentru condiții igienico-sanitare necorespunzătoare, desfășurarea de activități neînregistrate sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor. În Bihor pentru neanunțarea începerii activității a fost oferită o amendă în valoare de 10.000 lei. Câte 7.000 de lei au însumat amenzile oferite în județele Dâmbovița și Dolj. (G.P)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: