Home » Administratie » Lucrările la canalizarea menajeră din Munteni și Podeni, în linie dreaptă. Lista celor 11 străzi unde se va lucra în prima etapă!

Lucrările la canalizarea menajeră din Munteni și Podeni, în linie dreaptă. Lista celor 11 străzi unde se va lucra în prima etapă!

de Simona MIHĂILĂ
Veste bună pentru cele aproximativ 2.500 de familii din cartierele Munteni și Podeni din Bârlad, care așteaptă să intre în lumea civilizată. În urmă cu câteva zile, la Primăria Bârlad a fost semnat procesul-verbal de predare-primire a amplasamentului, așa încât firma care a câștigat licitația – Instal Service Technology SRL – poate începe lucrările.
Cel mai sigur, acestea vor fi demarate la începutul lui martie, se arată într-un comunicat de presă trimis redacției noastre de către municipalitatea locală.

Cartierele Podeni și Munteni au ”asigurat” Bârladului un loc în Atlasul zonelor urbane marginalizate din România

În prima etapă se va lucra în partea de nord a cartierului Munteni, în zona Obor, pe 11 străzi din cele 73 cuprinse în proiect. Este vorba de străzile Horia, Turda, Bistriței, Grigore Ghica, Cpt. Gr. Ignat, Fundatura Al. Vlahuță I, Fundătura A. Vlahuță II, Costache Conachi, Miron Costin, Anastasie Panu și Gh. Marinescu.
Executantul asigură că a găsit o soluție tehnică pentru ca, pe tot parcursul lucrărilor, traficul rutier pe aceste străzi să nu fie afectat.
Termenul de execuție a întregului proiect este de 24 de luni, lungimea totală a rețelei de canalizare menajeră ce va fi amenajată pe cele 73 de străzi și fundături din Podeni și Munteni fiind de 22.000 de metri. Sunt prevăzute patru stații de pompare a apelor uzate.

Pentru această investiție, municipalitatea bârlădeană a contractat, încă de acum aproape 2 ani, un împrumut la CEC în valoare de 17,7 milioane de lei, bani care vor fi rambursați pe parcursul a trei ani.

Lista completă a străzilor

În Podeni, arterele care vor beneficia de această investiție sunt: Alexandru Beldiman, A. I. Cuza, Băltărețul, Costache Robu, Dimitrie Cantemir (strada și fundătura), Dochia, Dumbrava Roșie, Dunării, Mărășești, Moților, Muncii, Oituz, Sănătății, Traian, Tuchiloaia, Vrancei, Al. Vlahuță, Anastase Panu, Buridava, C.A. Rosetti, Culturii, Dimitriu Bârlad, Elena Doamna (strada și cele două fundături), Principatele Unite (strada și fundătura), Înfrățirii, Milcov, Pasteur, Theodor Rosetti și Vulturilor.
În cartierul Munteni, lista este ceva mai lungă: Avram Iancu, Ardeal, 1877, Bogdan Vodă, Bistriței, Cloșca, Costache Conache, Cpt. Grigore Ignat, Decebal, Virtuții, Iordache Gane, Victor Ion Popa, Lunii, Soarelui, Vasile Alecsandri, Vornicul Sturdza, Tinereții, Vasile Goldiș, Turda, Simion Bărnuțiu, Revoluției, Petru Rareș, Fundătura Decebal, Fundătura Ardeal, G.G. Ursu, Horia, Grigore Ghica, Gheorghe Șincai, Învățăturii, Luceafărului, Olteniei, Vasile Pârvan, Puișor, Ioan Popescu, Păcii, Liniștii, Miron Costin, Petru Maior.

About Tehno Redactor

One comment

  1. sa vedem ce „surprize” ne asteapta in cei 2 ani