Home » Justitie » Numărul reclamațiilor de viol aproape s-a dublat în ultimul an, fiind înregistrate 116 sesizări de abuzuri sexuale

Numărul reclamațiilor de viol aproape s-a dublat în ultimul an, fiind înregistrate 116 sesizări de abuzuri sexuale

Numărul reclamațiilor de viol în județul nostru aproape s-a dublat în ultimul an, în condițiile în care Poliția a înregistrat 116 sesizări de abuzuri sexuale în 2016, față de 67 în anul anterior. Majoritatea victimelor infracțiunilor contra libertății și integrității sexuale a fost din rândul minorilor.
Județul nostru s-a confruntat cu o creștere alarmantă, în ultimul an, a reclamațiilor de viol înregistrate de către Poliție. Potrivit datelor furnizate de către Poliția Județeană Vaslui, la fiecare trei zile s-a raportat, în medie, câte un viol, numărul total al acestor infracțiuni ajungând la 116 în 2016. Față de anul anterior, numărul reclamațiilor aproape s-a dublat.
”În anul 2016, la nivelul Inspectoratului de Poliție al Județului Vaslui au fost sesizate 184 de infracțiuni contra libertății și integrității sexuale, față de 142 în anul 2015. Dintre acestea, 116 au fost infracțiuni de viol, opt infracțiuni de agresiune sexuală, 51 de infracțiuni de act sexual cu un minor și șapte infracțiuni de corupere sexuală a minorilor. Din cele 184 infracțiuni contra libertății și integrității sexuale sesizate anul trecut, 98 au fost comise asupra minorilor. În toate cazurile reclamate, polițiștii au informat reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială și Protecție a Copilului Vaslui, respectiv asistentul social din cadrul primăriei comunei pe raza căreia domicilia victima”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Vaslui, Alina Tonică.
Tot pe parcursul anului trecut, 29 de persoane au fost arestate preventiv pentru infracțiuni contra libertății și integrității sexuale. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: