Home » Administratie » Drumurile județene, practicabile, dar în condiții de iarnă și după importanța lor

Drumurile județene, practicabile, dar în condiții de iarnă și după importanța lor

Drumurile județene sunt practicabile și după ultima ninsoare consistentă de la mijlocul acestei săptămâni, însă în condiții de iarnă și după importanța lor. Cu alte cuvinte, se circulă acceptabil pe aproximativ 60% din cei aproape o mie de kilometri, chiar dacă unii șoferi au mai rămas blocați din cauza nedotării corespunzătoare a mașinilor.

Ninsorile abundente căzute în județ într-un interval scurt de timp la mijlocul acestei săptămâni se pare că nu ar fi creat probleme prea mari drumarilor, în condițiile în care zăpada nu a fost viscolită. În cursul zilei de joi, se circula în condiții de iarnă pe majoritatea celor aproape o mie de kilometri de drumuri județene, fără a exista sectoare cu blocaje. Cel puțin așa au afirmat reprezentanții societății Lucrări de Drumuri și Poduri SA Vaslui, care și-au propus ca măcar 400 de kilometri să fie aduși ”la negru” până la sfârșitul acestei săptămâni.

Într-o primă etapă, conform contractului încheiat cu Consiliul Județean, se acționează pe sectoarele de drum care au legătură cu centrele de comună sau cu drumurile naționale. Intervenim cu utilajele de deszăpezire pentru îndepărtarea stratului de zăpadă de pe șosea, după care se împrăștie material antiderapant. Evident că mai sunt și șoferi nemulțumiți, însă este vorba de acei conducători auto care nu au dotările corespunzătoare, cum ar fi lanțuri antiderapante”, a declarat pentru Est News directorul SC LDP SA Vaslui, Adrian Cotigă.

Deszăpezirea drumurilor județene secundare se va face în funcție de solicitările reprezentanților Consiliului Județean Vaslui. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: