Home / Politic / ”Ar fi bine ca domnul Tătaru să se trezească! Doarme prea mult, iar PNL Vaslui are de suferit”

”Ar fi bine ca domnul Tătaru să se trezească! Doarme prea mult, iar PNL Vaslui are de suferit”

de Simona MIHĂILĂ

În timp ce criza din sânul organizației județene a PNL se adâncește, comuna Șuletea a reintrat în normalitatea pentru care primarul liberal Ciprian Robert Tamaș a dus o luptă serioasă cu șeful său de la județ, ex-senatorul Nelu Tătaru, pe care l-a tras de maneca insistent ca sa-si faca datoria.

Sâmbătă, după luni întregi în care comuna a funcționat condusă doar de primar și de un Consiliu Local incomplet, a fost ales un nou viceprimar, în persoana lui Sorin Dumbravă (PNL). Fostul viceprimar, Costel Năsui (PNL), a emigrat în Anglia împreună cu familia, la scurtă vreme după alegerile locale din vară.

În tot acest timp, mare parte din activitatea administrativă a comunei Șuletea a fost blocată. Cel care avea soluția problemei în mână era Nelu Tătaru, președintele interimar al organizației județene a PNL, care avea datoria de a convoca o ședință de Birou Județean pentru validarea în funcția de consilier a celui care îi urma lui Năsui pe lista PNL votată de cetățenii comunei la alegerile locale.

Situația de la Șuletea nu este unică, mai mulți primari liberali depinzând cu diverse probleme de ”bunăvoința” șefului lor de partid. Numai că, după alegerile parlamentare din decembrie, când Nelu Tătaru a avut surpriza să constate că vasluienii nu l-au mai vrut senator de Vaslui, acesta s-a supărat pe toată lumea și nu a mai vrut să audă de nimic. Nu le-a mai răspuns la telefon nici măcar primarilor liberali din județ (cu două-trei excepții), pe care i-a acuzat că din vina lor a pierdut alegerile.

Fără a găsi o cât de mică vină pentru eșecul rușinos la alegeri, nici sieși și nici echipei de amatori pe care partidul a plăti-o generos ca să-i organizeze campania electorală în județul Vaslui, cu sume mai mari chiar decât ar fi luat o firmă profesionistă de publicitate, Tătaru s-a supărat că primarii de comune nu i-au făcut lui campanie.

Aceștia spun că au făcut tot ce le-a stat în putință, în condițile în care materialele de campanie au fost aproape inexistente și, fără a lua în serios scenariile fanteziste de auto-victimizare ale lui Tătaru, așteaptă ca acesta să își asume bărbătește eșecul la alegerile parlamentare al PNL la nivel de județ sau măcar să convoace o ședință de Birou Județean în care rezultatul alegerilor să fie analizat.

”Cred că PNL Vaslui este singura organizație județeană din țară care nu a făcut nici acum o ședință de BJ în scopul analizării rezultatelor de la alegeri. Atât de teamă îi este lui Tătaru de liberali? Un gest firesc a fost acela făcut de doamna Alina Gorghiu, care a demisionat de la vârful partidului ca urmare a dezastrului din urma alegerilor parlamentare. Iar domnul Tătaru nu are curajul nici măcar de a convoca o sedință de Birou Județean”, a declarat, pentru Est News, Ciprian Tamaș, primarul comunei Șuletea.

El a mai spus că ex-senatorul Nelu Tătaru ar trebui să iasă din depresia post-alegeri și să salveze PNL Vaslui: ”I-aș transmite să se trezească. Doarme de prea multă vreme, iar noi, partidul, avem de suferit. Dacă îi pasă de partid, e bine să se trezească, iar dacă nu îi pasă, atunci să-și vadă de ale lui, cum face și acum, dar nu înainte de a face un pas înapoi”.

About Simona Vasile

x

Check Also

Replici acide, pe marginea proiectului „Bârlad Fest”, respins pentru a doua oară în Consiliul Local

Se ascute lupta electorală! „Bârlad ...

Iohannis a câștigat cu sub un procent în fața Vioricăi Dăncilă în județul nostru. Diferența au făcut-o municipiile

Actualul președinte al României, Klaus ...

„Bârlad Fest”, respins din nou de consilieri, din motive electorale

Consilierii locali au spus încă ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: