Home » Sport » Handbaliștii juniori sunt în cărți pentru primul turneu semifinal

Handbaliștii juniori sunt în cărți pentru primul turneu semifinal

Echipele de handbaliști juniori de la LPS Vaslui sunt pe podium și au șanse mari de a se califica la primul turneu semifinal. ACS Campionii are și ea șanse mari să acceadă în faza următoare, unde merg primele patru clasate.

Juniorii I de la Liceul cu Program Sportiv Vaslui ocupă locul secund, cu 30 de puncte, 11 mai puține decât liderul CS Știința Municipal Bacău. LPS Suceava ocupă locul trei, cu 28 de puncte, iar pe patru este LPS Piatra Neamț, cu 27 de puncte. Handbaliștii pregătiți de Liviu Gheorghiu, la fel ca și omologii lor de la LPS Piatra Neamț, au câte un meci mai puțin disputat.

Handbaliștii juniorii II de la LPS Vaslui au pierdut cu 33 – 36 (16 – 18) disputa cu liderul LPS Brăila. Ocupă locul trei, cu 20 de puncte, cu trei mai puțin decât CSS Galați și cu cinci mai puține decât echipa de pe locul 1. Vasluienii pregătiți de profesorul Laurențiu Cozma sunt ca și calificați la primul turneu semifinal. LPS Vaslui are cu 11 puncte mai mult decât echipa de pe locul cinci, în condițiile în care se califică primele patru. Mai sunt de disputat patru meciuri, iar fiecare victorie e recompensată cu două puncte. Elevii lui Laurențiu Cozma sunt născuți în 2001 și rezultatele lor sunt de-a dreptul remarcabile în condițiile în care competiția în care participă este dedicată handbaliștilor născuți în 2000. Toți adversarii lor sunt mai mari cu un an, timp care înseamnă destul de mult ca experiență acumulată. În etapa următoare, sâmbătă, LPS Vaslui întâlnește CSS Galați, echipa de pe locul doi.

Cele două echipe vasluiene care evoluează în campionatul de juniori III, LPS Vaslui și ACS Campionii Vaslui s-au înfruntat ieri. A avut câștig de auză LPS Vaslui, scor 32 – 18, însă prima repriză a fost mult mai echilibrată (13 – 9). Formația pregătită de Liviu Gugleș este lider autoritar, cu 38 de puncte, cu nouă mai multe decât CSU Suceava. ACS Campionii păstrează însă șanse de calificare la primul turneu semifinal, după ce LPS Iași a învins LPS Suceava cu 21 – 18. Echipa pregătită de profesorul Gheorghe Mogâldea se află pe locul șase, cu 17 puncte, la egalitate cu cele două. Ieșeni sunt singurii care mai au de jucat patru meciuri, dar două dintre acestea sunt cu primele două clasate. ACS Campionii va întâlni LPS Iași în ultima etapă. Etapa următoare e obligată să obțină o victorie pe terenul lanternei roșii LPS Botoșani, pentru a rămâne în cărți. (G.P)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: