Home » Administratie » „Târgul Mărțișorului”, prima ediție la Bârlad

„Târgul Mărțișorului”, prima ediție la Bârlad

Bârlădenii vor avea în acest an o ofertă mai largă de mărțișoare deoarece, pe lângă propunerea magazinelor, o alternativă de achiziționare a simbolului primăverii va fi „Târgul Mărțișorului”.

În perioada 28 februarie – 8 martie, va fi organizat pentru prima oară la Bârlad, un astfel de târg, inițiat de Primărie. Municipalitatea s-a gândit să vină în întâmpinarea bârlădenilor, oferindu-le posibilitatea de a găsi mărțișoare cât mai aproape de casă, în același timp dând șansa celor care confecționează manual mărțișoare să le poată comercializa în spații special amenajate.

S-a discutat deja despre amenajarea de spații în care vor fi vândute mățișoarele, în mai multe zone ale orașului: la Piața Mică, în zona Stadion, la Piața «Sf. Ilie», Gura Leului și zona Confecții. Va fi, în același timp, un mod civilizat de a vinde mărțișoare. Tarabele pe care vor fi expuse mărțișoarele nu se vor mai întinde până la intrările în magazine, ca în anii trecuți, lucru solicitat în repetate rânduri de proprietarii spațiilor comerciale. Aceștia s-au plâns în repetate rânduri Primăriei pentru că amplasarea nepotrivită a tarabelor bloca accesul clienților în magazine. Prin inițierea acestui «Târg al Mărțișorului» dorim să promovăm și bârlădenii care confecționează mărțișoare și care pot participa efectiv cu produsele lor unice și mult mai valoroase decât cele realizate industrial. Vom contacta, de asemenea, și meșterii populari din zonă pentru a participa cu mărțișoare și alte obiecte de sezon la Târg”, ne-a declarat Constantin Nițuc, purtătorul de cuvânt al Primăriei Municipiului Bârlad.

Acesta a mai precizat că închirierea de spații se va face în condiții foarte avantajoase. Cei care vor solicita autorizație pentru vânzarea mărțișoarelor în perioada premergătoare zilelor de 1 și 8 Martie, vor putea închiria tarabe la un preț destul de rezonabil – 3 lei/mp/zi. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: