Home » Justitie » Dosare penale pentru trei șoferi inconștienți

Dosare penale pentru trei șoferi inconștienți

Conducătorii auto care nu se “obosesc” să își pună problema consecințelor continuă să urce la volan, punând în pericol viața participanților la trafic, șoferi și pietoni deopotrivă.

Marius P., de 22 de ani, din comuna Fălciu, conducea vineri, deși nu avea permis de conducere, iar valabilitatea autorizației de conducere a autoturismului în cauză era expirată. Acesta circula pe strada Alexandru Ioan Cuza din municipiul Bârlad, când polițiștii din cadrul Biroului Rutier Bârlad au efectuat semnal regulamentar de oprire conducătorului. Acesta a ales însă să își continue călătoria, motiv pentru care polițiștii au plecat în urmărirea sa și l-au oprit în cele din urmă. Pe numele tânărului a fost întocmit dosar penal.

Sâmbătă dimineața, Dan V., aflat sub efectul băuturilor alcoolice, a intrat cu mașina în curtea unei locuințe. Acesta conducea pe DN 24A din direcția Popeni spre Bârlad, când la un moment dat autoturismul a derapat și a părăsit carosabilul. Conducătorul auto a fost transportat la spital, având diagnosticul ,,politraumatisme prin accident rutier” și a rămas sub supraveghere. Polițiștii l-au testat alcoolscopic, rezultând valoarea de 0,85 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care i-au fost prelevate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Conducătorul auto este cercetat penal.

Un alt conducător auto care nu a respectat prevederile aflate în vigoare este Ionuț R. , de 24 de ani, din municipiul Vaslui. Acesta a fost identificat de către polițiștii rutieri în timp ce conducea un autoturism pe strada Decebal din municipiul Vaslui, deși se afla sub influența alcoolului. În urma testării alcoolscopice a rezultat valoarea de 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care tânărul a fost condus la spital, pentru prelevarea probelor biologice. I s-a întocmit dosar de cercetare penală fiind cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice. (G.P)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: