Home » Sport » Grupa 2003 de la LPS Vaslui a câștigat turneul amical de la Târlungeni. Rezultate bune au avut și grupele care au participat la Brașov Indoor Cup

Grupa 2003 de la LPS Vaslui a câștigat turneul amical de la Târlungeni. Rezultate bune au avut și grupele care au participat la Brașov Indoor Cup

Grupa 2003 a Liceului cu Program Sportiv Vaslui a câștigat un turneu amical desfășurat la Târlungeni (Brașov), după ce a învins în finală CFR 1907 Cluj Napoca, scor 4 – 0. A avut un parcurs perfect, cu victorii pe linie. A marcat 27 de goluri și a primit doar șase. A învins FC Brașov cu 4 – 0 și Young Steaua București (echipă pregătită de Valentin Badea, fostul atacant al echipelor Fc Vaslui și Steaua București) cu 5 – 1. Au avut câștig de cauză și cu Elite Academy București, scor 7 – 2. În optimi a învins Petrolul Ploiești cu 4 – 1, după un meci aprig disputat. Vasluienii au câștigat biletele pentru ultimul act după ce au trecut în semifinale cu 3 – 2 de ACS Kids Tâmpa Brașov.

“Echipa noastră este foarte puternică, am câștigat turneul la pas. În finala cu CFR Cluj aveam 3 – 0 la pauză, după care am efectuat și schimbări. Am întâlnit echipe puternice, am dat și peste Petrolul sau Steaua și am arătat foarte bine. Cred că nimeni nu și-ar dori să ne întâlnească în turnee acum. E si o muncă de ani de zile, sunt copii foarte talentați care se pregătesc de la șapte ani. Nu avem nici un merit, este meritul lor și au fost recompensați din plin pentru efortul lor câștigând și turnee internaționale”, a declarat pentru Est News Ionuț Chiochiu, directorul LPS Vaslui.

Cinci echipe de la LPS Vaslui au arătat bine la Brașov Indoor Cup

Liceul cu Program Sportiv Vaslui a participat cu nu mai puțin de cinci echipe la ediția din acest an a turneului brașovean de fotbal Brașov Indoor Cup. Câte o echipă de puști vasluieni la grupele 2006, 2007 și 2009 și două la 2008 au luptat pentru glorie la competiția care adună an de an cele mai puternice echipe din țară și nu numai.

„Sunt mulțumit și de grupele mici. Deși suntem în formare, grupele 2006, 2007 și 2008 au suferit o singură înfrângere la Brașov, un egal și restul victorii. Am avut și ghinion la tragerea la sorți, am pierdut cu echipele care au câștigat competiția. Dacă aveam ceva mai mult noroc, puteam să terminăm mult mai sus. Ușor, ușor jocul devine foarte plăcut și acest lucru ne dă speranță pentru viitor. Nu alergăm după medalii, trofee și alte premii, dorim să progresăm pentru a propune jucători la cluburile de seniori. Felicitări copiilor!”, ne-a mai declarat Chiochiu.

La competiția destinată puștilor născuți în 2006 (U11) au participat 44 de echipe, care au fost împărțite în 11 grupe a câte patru echipe. Echipa vasluiană a terminat pe 25 după ce a învins într-un meci de clasament New Star Roșu, cu 1 – 0. LPS Vaslui a făcut parte din grupa F, unde a înfruntat formațiile Viitorul Buzău, Inizio București și Viitorul Cluj. Vasluienii au învins Viitorul Cluj cu 3 – 0 și au remizat cu Inizio București, scor 1 – 1. Nu au cedat ușor nici în meciul cu Viitorul Buzău (campioana din acest an), pierdut cu 0 – 1. LPS Vaslui a terminat pe trei în grupă cu 4 puncte. Viitorul Buzău a fost lider, cu 7 puncte, iar pe doi s-a clasat Inizio București cu 5 puncte.

La competiția destinată puștilor născuți în 2007 (U10) au participat 40 de echipe, care au fost împărțite în 10 grupe a câte patru echipe. Echipa vasluiană, pregãtitã de Adi Racovițã, a terminat pe 7 după ce a remizat într-un meci de clasament cu Luceafărul Cluj Albastru, scor 1 – 1. LPS Vaslui a făcut parte din grupa B, unde a înfruntat formațiile Luceafărul Cluj Albastru, Galaxy Timișoara și CS Mexic București. Vasluienii au câștigat autoritar grupa, cu trei victorii clare, 13 goluri marcate și nici unul primit. Au învins CS Mexic cu 8 – 0, Galaxy Timișoara cu 3 – 0 și Luceafărul Cluj Albastru cu 2 – 0. LPS Vaslui a ratat șansa de a accede în primele patru după ce a pierdut cu 0 – 1 meciul cu Farul Constanta. A suferit apoi o înfrângere și cu Petrolul Ploiești, scor 0 – 2.

La competiția destinată puștilor născuți în 2008 (U9) au participat 42 de echipe, care au fost împărțite în 13 grupe a câte patru echipe. LPS Vaslui a participat la această categorie de vârstă cu două echipe. LPS Vaslui Alb a terminat pe 18, după ce a fost învinsă la penalty-uri de Junior Suceava. A făcut parte din grupa A, în care a înfruntat New Stars Steaua București, ACS Tâmpa Brașov și Zimbru Chișinău Verde. Vasluienii au învins la scor Zimbrul Verde (4 – 0) și ACS Tâmpa (5 – 0). Au suferit o înfrângere la fel de drastică, scor 0 – 4, cu New Stars Steaua București (campioana turneului). LPS Vaslui a mai învins în meciurile de clasament Uta Arad cu 4 – 3 și ACSK Tâmpa cu 4 – 0. LPS Vaslui Roșu a terminat pe 35, după ce a învins într-un meci de clasament Sport 4 All Covasna, scor 4 – 2. A evoluat în grupa I unde a jucat împotriva celor de la Luceafărul Cluj 2010 Albastru, Luceafărul Galați și New Stars București. Vasluienii au învins cu 2 – 1 pe Luceafărul Galați, dar au pierdut celelalte meciuri. LPS Vaslui a mai jucat două meciuri de clasament. A învins CSM Focșani, scor 3 – 0 și a pierdut cu 0 – 3 disputa cu Proactiv București.

La competiția destinată puștilor născuți în 2009 (U8) au participat 32 de echipe, care au fost împărțite în 8 grupe a câte patru echipe. Echipa vasluiană a terminat pe 24, după ce a pierdut la loviturile de departajare cu Royall Făgăraș, scor 2 – 3. La sfârșitul timpului regulamentar scorul era 1 – 1. LPS Vaslui a făcut parte din grupa F, unde a înfruntat formațiile Junior Brașov Albastru, Prosport Academy și Cetate Râșnov. Vasluienii au reușit o victorie în faza grupelor și au pierdut celelalte două meciuri disputate.

Săptămâna viitoare la turneul brașovean va participa și grupa 2004 de la LPS Vaslui.

LPS Vaslui are buget separat pentru handbal, fotbal și atletism

LPS Vaslui are buget separat pentru handbal, fotbal și atletism. Conducerea își propune ca fiecare turneu să fie pe cheltuiala unității, pentru ca să nu mai fie nevoiți să contribuie copiii. LPS Vaslui a adoptat din vară un grup de aproape 20 de copii de la Atletico Vaslui, care primesc și ei sprijin financiar pentru a putea practica fotbalul. (George PROCA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: