Home » Social » Negocieri pentru salarii mai mari la Rulmenți Bârlad!

Negocieri pentru salarii mai mari la Rulmenți Bârlad!

de Răzvan CĂLIN

Sindicaliștii și conducerea firmei negociază noul CCM la nivel de unitate, care, printre altele, va stipula și o creștere o salariilor.

În momentul de față, sindicaliștii și conducerea SC Rulmenți SA Bârlad au intrat pe ultima sută de metri în ceea ce privește negocierea și validarea noului Contract Colectiv de Muncă (CCM) la nivel de unitate. Comisiile care reprezintă Sindicatul Liber (SL) ”Rulmentul”, pe de o parte și echipa managerială, de cealaltă parte, poartă negocieri pe marginea acestui subiect de mai bine de două luni. Ca de obicei, discuțiile între cele două tabere au devenit mai încinse atunci când a venit vorba despre majorarea drepturilor salariale. Deși nu au dorit, deocamdată, să furnizeze cifre exacte, totuși sindicaliștii recunosc că sunt pe punctul de a obține o majorare salarială.

Noi am fost mandatați de oameni, de membrii noștri de sindicat, să obținem o anumită creștere salarială. Nu vă putem spune, pe moment, care este valoarea acesteia, dar atunci când vom ajunge la o înțelegere cu cei din conducerea fabricii, atunci vom vorbi concret. Cert este că vom obține o majorare salarială. Noi am avansat un anumit procent, conducerea a venit cu altul și tot așa. Dar, în câteva zile trebuie să ajungem la un consens”, a declarat pentru Est News, Vasile Roșca, președintele SL ”Rulmentul”.

El a mai precizat că până la sfârșitul săptămânii în curs, negocierile privind noul CCM la Rulmenți Bârlad vor fi încheiate. În momentul de față, fabrica bârlădeană mai numără aproximativ 1.300 de salariați, iar salariul mediu este în jur de 1.800 de lei – 1.900 de lei.

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: