Home » Administratie » De astăzi, comandant nou la Centrul Militar Județean Vaslui. Fostul șef, colonelul Florinel Dănuț Rusu, trece în rezervă

De astăzi, comandant nou la Centrul Militar Județean Vaslui. Fostul șef, colonelul Florinel Dănuț Rusu, trece în rezervă

Comanda Centrului Militar Județean Vaslui va fi asigurată de astăzi de șeful de stat major locotenent – colonel Dan Pintilie. Actualul comandant, colonelul Florinel Dănuț Rusu, va trece în rezervă de pe 28 februarie, iar până la sfârșitul lunii în unitate vor avea loc activitățile specifice de predare a funcției de comandant.

Florinel Dănuț Rusu a fost numit comandant al Centrului Militar Județean Vaslui, implicit și comandant al Garnizoanei Vaslui, pe 14 august anul trecut. Anterior îndeplinise funcția de șef de stat major al Centrului Militar Judetean Botoșani. A pășit pentru prima dată pe poarta unei instituții militare și anume Liceul Militar ”Ștefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc, în 1977. După o perioadă de 40 de ani în care și-a slujit cu credință patria, din care 33 de ani ca și cadru militar activ, trece în rezervă după îndeplinirea unei funcții la care mulți ofițeri aspiră, cea de comandant de unitate.

Instituția militară are printre principiile de funcționare o bine definită ierarhizare a structurilor ce o compun, iar în cadrul structurilor respective există inevitabil, o ierarhizare a funcțiilor militare specifice. Pentru o reușită deplină în cariera militară, ideal este să ți se ofere șansa de a te afla în funcții de conducere ale structurii în care activezi. Eu am fost onorat să mi se ofere această șansă. Pentru fiecare dintre noi vine momentul în care trebuie să luăm decizia de a ne retrage. Pentru mine a sosit acum și am sentimentul datoriei împlinite. În perioada în care m-am aflat la comanda unității mi-am propus să ofer colectivului din subordine, precum și comunității locale, întreaga mea pricepere acumulată în cei peste 33 ani de activitate în diferite funcții și unități ale Ministerului Apărării Naționale. Sunt conștient că toate acestea nu ar fi fost posibile fără munca de calitate depusă de personalul din subordine și fără existența unei foarte bune colaborări instituționale cu cei care s-au aflat în toată această perioadă de timp la conducerea instituțiilor cu care am colaborat. Tuturor celor care m-au sprijinit și au sprijinit activitatea Centrului Militar Județean Vaslui le mulțumesc și le doresc multă sănătate!”, a declarat colonelul (rz) Florinel Dănuț Rusu. (G.P)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: