Home » Invatamant » O nouă ”provocare” marca Colegiul ”Codreanu”: Două concursuri destinate exclusiv francofililor!

O nouă ”provocare” marca Colegiul ”Codreanu”: Două concursuri destinate exclusiv francofililor!

Răzvan CĂLIN

Catedra de limbă franceză a Colegiului Național ”Gheorghe Roșca Codreanu” din Bârlad a pregătit două concursuri inedite pentru promovarea limbii și culturii franceze. Primul este intitulat ”Les anges du mystere” și este un concurs de nuvele polițiste, iar cel de al doilea – ”C‘est quoi etre un adolescent francophone?” – este un concurs de discursuri. Ambele se adresează elevilor din toate liceele din județ și fac parte dintr-un proiect educațional județean intitulat ”Promotion du francais et des valeurs francophones!”.

15 aprilie este data limită la care își vor depune operele literare elevii ce vor dori să participe la concursul de nuvele polițiste. Nuvelele vor putea fi trimise pe email-ul membrilor comisie de concurs, ori prin poștă pe adresa Colegiului ”Codreanu”. Premierea va avea loc pe data de 19 mai, ora 12, în aula Colegiului ”Codreanu”.

Cât privește concursul de discursuri, acesta va avea ca temă toleranța (”La tolerance dans le dialogue interculturel”), iar data limită de înscriere este 15 martie. Concursul se va derula pe 28 martie, de la ora 11, tot în aula colegiului bârlădean.

În ambele proiecte, au fost cooptate ca parteneri alte două instituții de învățământ din județ – Liceul Teoretic ”Mihai Eminescu” din Bârlad și Liceul Teoretic ”Emil Racoviță” Vaslui – precum și Departamentul pentru francofonie din cadrul Societății Culturale ”Academia Bârlădeană”.

Ambele competiții își propun promovarea valorilor și culturi franceze și reprezintă un bun exercițiu de aprofundare a abilităților și competențelor de exprimare scrisă și verbală în limba franceză.

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: