Home » Justitie » Șofer condamnat definitiv la cinci ani de închisoare după ce a accidentat mortal un elev pe trecerea de pietoni

Șofer condamnat definitiv la cinci ani de închisoare după ce a accidentat mortal un elev pe trecerea de pietoni

Un șofer de 22 de ani, din Muntenii de Sus, a fost condamnat definitiv la cinci ani de închisoare cu executare pentru ucidere din culpă, după ce a trecut pe culoarea roșie a semaforului și a accidentat mortal un elev pe o trecere de pietoni din Vaslui. Astfel, sentința instanței de fond este schimbată radical, în condițiile în care, inițial, tânărul primise o pedeapsă mai mică și cu suspendare.

Curtea de Apel Iași l-a condamnat definitiv la cinci ani de închisoare pe Bogdan Radu, pentru ucidere din culpă în urma accidentării pe trecerea de pietoni, în urmă cu aproape un an, a unui elev de 16 ani, care a murit ulterior la spital. Inițial, instanța de fond de la Judecătoria Vaslui îl condamnase pe tânărul de 22 de ani la trei ani și jumătate de închisoare cu suspendare. Însă, în urma apelului făcut de către părinții elevului mort în urma accidentului, magistrații ieșeni au majorat pedeapsa cu un an și jumătate, ceea ce a condus și la transformarea acesteia în închisoare cu executare. De asemenea, Curtea de Apel Iași a menținut și pedeapsa accesorie, prin care îi este interzis lui Bogdan Radu să mai conducă autovehicule timp de trei ani după ispășirea pedepsei.

Potrivit rechizitoriului procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, Bogdan Radu l-a lovit cu mașina pe elev pe o trecere de pietoni din zona centrală a municipiului Vaslui, la intersecția străzilor Ștefan cel Mare cu Hușului. Adolescentul de 16 ani, care tocmai ieșise de la cursuri de la Colegiul „Anghel Rugină”, se angajase regulamentar în traversarea străzii, șoferul nerespectând culoarea roșie a semaforului. În urma impactului, elevul a spart parbrizul autoturismului și a îndoit tabla capotei, iar apoi a fost aruncat prin aer peste 15 metri. După acordarea îngrijirilor medicale la locul accidentului, adolescentul a fost transportat cu ambulanța la Spitalul Județean de Urgență Vaslui, unde medicii l-au diagnosticat cu politraumatism prin accident rutier, traumatism facial sever și comă profundă. Din cauza stării grave în care se afla, elevul a fost transferat la un spital din Iași unde, ulterior, a murit, mai multe organe fiind prelevate și donate unor persoane aflate pe liste de așteptare. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: