Home » Administratie » 120 de oameni atacă ”munții” de zăpadă din Vaslui. Conducerea Goscom promite că va scoate ”la negru” orașul până duminică

120 de oameni atacă ”munții” de zăpadă din Vaslui. Conducerea Goscom promite că va scoate ”la negru” orașul până duminică

120 de oameni, printre care și deținuți și beneficiari ai Legii 416, acționează în municipiul Vaslui pentru strângerea zăpezii de pe trotuare, după ce încălzirea vremii a început să creeze probleme pietonilor. Conducerea societății de salubritate promite că, până duminică, va scoate ”la negru” principalele sectoare din oraș.

Munții” de zăpadă din Vaslui dau în continuare bătăi de cap autorităților locale. Încălzirea vremii a început să creeze probleme pietonilor care, pe multe dintre străzile din oraș, depun adevărate eforturi pentru a se deplasa. Conducerea societății de salubritate susține că nu se stă cu mâinile în sân și că se acționează cu 80 de angajați și beneficiari al Legii 416, precum și cu 40 de deținuți de la Penitenciarul Vaslui.

Echipele noastre acționează, într-o primă fază, pe principalele sectoare, însemnând străzile Ștefan cel Mare, Decebal, Traian, Donici și zonele Gării și IRTA. De asemenea, se are în vedere accesul spre instituțiile de învățământ și cele de utilitate publică, precum și cartierele principale. Până duminică, inclusiv, dorim să aducem «la negru» căile de circulație pietonală din sectoarele menționate”, ne-a declarat directorul SC Goscom SA Vaslui, Cătălin Bârleanu.

Adunată în stațiile de autobuz, piețe sau intersecții, zăpada este transportată apoi cu basculantele și remorcile de tractoare în afara orașului. Astfel, susțin reprezentanții Goscom, ”se degajează domeniul public de volumele de zăpadă pentru a asigura vizibilitatea auto și pietonală”. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: