Home » Justitie » Fete determinate să se prostitueze prin mașini sau camere de hotel de doi bărbați reținuți pentru proxenetism

Fete determinate să se prostitueze prin mașini sau camere de hotel de doi bărbați reținuți pentru proxenetism

Doi bărbați de 48 și 67 de ani, din municipiul Vaslui, au fost reținuți de polițiștii de investigații criminale pentru proxenetism, după ce ar fi exploatat sexual două fete de 15 și 17 ani, provenite din familii dezorganizate. Indivizii au încercat să corupă alte patru minore pentru a le determina să practice prostituția.

Polițiștii Biroului de Investigații Criminale Vaslui au reținut doi bărbați acuzați de proxenetism pe motiv că ar fi racolat două fete de 15 și 17 ani pe care, ulterior, le-ar fi determinat să practice prostituția. Cei doi indivizi ar fi profitat de vulnerabilitatea minorelor, susțin anchetatorii, în condițiile în care erau neșcolarizate și proveneau din familii dezorganizate și cu situații materiale precare. De altfel, bărbații acuzați de proxenetism au încercat să determine, prin aceleași metode, alte patru fete să practice prostituția, însă au fost refuzați.

”Cei doi bărbați puneau la dispoziția viitorilor clienți numerele de telefon ale minorelor, iar în urma discuțiilor purtate, se stabileau locațiile unde urmau să întrețină raporturi sexuale. Acestea se consumau, de comun acord, în diverse locații, cum ar fi locuințe ale clienților, camere de hotel sau autoturisme. Sumele percepute nu erau unele fixe, fiind negociate în funcție de posibilitățile materiale ale clienților”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Vaslui, Alina Tonica.

În baza probelor administrate, polițiștii i-au reținut pe cei doi indivizi pentru 24 de ore, urmând a fi prezentați la Parchet, respectiv Judecătoria Vaslui, cu propunerea de arestare preventivă pentru proxenetism. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: