Home » Social » Ion Creangă, sărbătorit la Muzeul „Vasile Pârvan” din Bârlad

Ion Creangă, sărbătorit la Muzeul „Vasile Pârvan” din Bârlad

Secția „Personalități” a Muzeului „Vasile Pârvan” invită bârlădenii, vineri, de la ora 17.30, la prima serată literară din acest an, dedicată marelui Ion Creangă. Anul acesta, pe 1 martie, se vor împlini 180 de ani de la nașterea scriitorului unic în literatura română.

Este important să ne reamintim de Ion Creangă și să știm că a fost primul creator al poveștilor. Înzestrat cu vie inteligență și un limbaj viu colorat, plin de imaginație, cu un talent deosebit de povestitor, Ion Creangă ne-a încântat copilăria și continuă să ne uimească ori de câte ori îl recitim. Nu puteam să trecem nepăsători peste ziua de naștere a savurosului învățător și scriitor de excepție, un nume de referință al literaturii române”, ne-a declarat muzeografa Alina Butnaru, organizatoarea evenimentului.

Invitații seratei literare sunt ieșenii Valentin Tălpălaru (istoric literar), Liviu Papuc (scriitor) și Liviu Apietroaie (poet). Publicul, din care speră organizatorii să facă parte și elevi de gimnaziu, va putea urmări imagini mai puțin cunoscute publicului larg, scrisori și documente personale ale lui Creangă, primul creator de epos. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: