Home » Justitie » Pedeapsa grea pentru barbatul care l-a omorât pe directorul scolii din Voinesti, pe care-l bănuia că ar fi avut o relație cu soția sa

Pedeapsa grea pentru barbatul care l-a omorât pe directorul scolii din Voinesti, pe care-l bănuia că ar fi avut o relație cu soția sa

Tribunalul Vaslui l-a condamnat pentru omor calificat pe Vasile Rusan, 39 de ani, barbatul care l-a lovit cu parul în cap pe Gherghe Novac, directorul Scolii Voinesti, in varsta de 61 de ani care, ulterior, a murit la un spital din Iași: 20 de ani de închisoare. In plus, autorul crimei a fost obligat de magistrații vasluieni și la plata a 130.000 de lei daune morale către rudele victimei.
Sentința dată de Tribunalul Vaslui nu este definitivă, putând fi atacată cu apel.

Crima pentru care a fost condamnat Vasile Rusan, tatat a doi copii mici, s-a petrecut în noaptea de 15 august 2016, pe un drum sătesc din Lingurari. În urma cu o luna și jumătate, acesta se intorsese de la munca din Anglia si nu mica i-a fost mirarea sa afle din gura satului ca nevasta l-ar insela cu directorul. I-a cerut socoteala in mai multe randuri acestuia, dar si sotiei. Satula de batai si scandaluri, femeia si-a luat copiii si s-a mutat la parinti.

In seara crimei, cei doi s-au intalnit la bar din satul lor, Lingurari. Erau bauti si s-au luat la cearta. Sotul incornorat i-a reprosat directorului ca i-a stricat casa si i-a aruncat vorbe grele. A plecat primul, insa nu s-a indreptat catre acasa, hotarat sa ii dea o lectie barbatului de 61 de ani, care l-ar fi umplut de rusine. L-a asteptat sa iasa din crasma si l-a atacat cu un par, pe un drum laturalnic. I-a strivit capul si l-a lasat pe “dusman” intr-o balta de sange. A plecat multumit si s-a oprit in alt bar, unde a mai baut o bere. L-au cuprins insa remuscarile si s-a intors la victima sa. L-a tarat pe margine si si-a dat seama ca omul e in stare grava, asa ca a sunat la 112 si a chemat o ambulanta in ajutor.
Victima a fost transportata la Spitalul de Urgență ”Elena Beldiman” Bârlad, unde s-a constatat că este în coma de gradul 4. Starea foarte gravă a impus transportarea lui la o clinica de specialitate din Iasi,unde a si murit. (Ionut PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: