Home / Justitie / Pedeapsa grea pentru barbatul care l-a omorât pe directorul scolii din Voinesti, pe care-l bănuia că ar fi avut o relație cu soția sa

Pedeapsa grea pentru barbatul care l-a omorât pe directorul scolii din Voinesti, pe care-l bănuia că ar fi avut o relație cu soția sa

Tribunalul Vaslui l-a condamnat pentru omor calificat pe Vasile Rusan, 39 de ani, barbatul care l-a lovit cu parul în cap pe Gherghe Novac, directorul Scolii Voinesti, in varsta de 61 de ani care, ulterior, a murit la un spital din Iași: 20 de ani de închisoare. In plus, autorul crimei a fost obligat de magistrații vasluieni și la plata a 130.000 de lei daune morale către rudele victimei.

Sentința dată de Tribunalul Vaslui nu este definitivă, putând fi atacată cu apel.

Crima pentru care a fost condamnat Vasile Rusan, tatat a doi copii mici, s-a petrecut în noaptea de 15 august 2016, pe un drum sătesc din Lingurari. În urma cu o luna și jumătate, acesta se intorsese de la munca din Anglia si nu mica i-a fost mirarea sa afle din gura satului ca nevasta l-ar insela cu directorul. I-a cerut socoteala in mai multe randuri acestuia, dar si sotiei. Satula de batai si scandaluri, femeia si-a luat copiii si s-a mutat la parinti.

In seara crimei, cei doi s-au intalnit la bar din satul lor, Lingurari. Erau bauti si s-au luat la cearta. Sotul incornorat i-a reprosat directorului ca i-a stricat casa si i-a aruncat vorbe grele. A plecat primul, insa nu s-a indreptat catre acasa, hotarat sa ii dea o lectie barbatului de 61 de ani, care l-ar fi umplut de rusine. L-a asteptat sa iasa din crasma si l-a atacat cu un par, pe un drum laturalnic. I-a strivit capul si l-a lasat pe “dusman” intr-o balta de sange. A plecat multumit si s-a oprit in alt bar, unde a mai baut o bere. L-au cuprins insa remuscarile si s-a intors la victima sa. L-a tarat pe margine si si-a dat seama ca omul e in stare grava, asa ca a sunat la 112 si a chemat o ambulanta in ajutor.

Victima a fost transportata la Spitalul de Urgență ”Elena Beldiman” Bârlad, unde s-a constatat că este în coma de gradul 4. Starea foarte gravă a impus transportarea lui la o clinica de specialitate din Iasi,unde a si murit. (Ionut PREDA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Turci opriți cu focuri de armă de polițiștii de frontieră vasluieni la granița cu Republica Moldova

Trei turci și un basarabean au fost opriți cu ...

Biserica din Mânjești, cuprinsă de un incendiu. 30 de oameni s-au autoevacuat

Peste 30 de oameni s-au evacuat din biserica din ...

Incendiu la Cănțălărești, unde au ars peste 3,5 hectare de vegetație uscată

Un puternic incendiu de vegetație a cuprins un câmp ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: